Да прекратим първомайския комунистически оптимизъм на ГЕРБ, като съградим една по-добра България

Photo006Пиша тези редове, малко след  представянето на листата на ГЕРБ в Ямбол от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, което ме потресе. Заради събитието, площадът  беше отцепен от ямболската полиция още в ранни зори. Около обед, в града акостираха няколко автобуса с цивилни полицаи от столицата.

Употребявам морска терминология, защото Бойко Борисов обяви с първомайски комунистически оптимизъм от трибуната, че само след 30-40 дни, като изградят последната отсечка на магистрала “Тракия”, Ямбол ще се превърне в третия пристанищен град на България. А малко след това, като пуснели магистрала “Марица”, Ямбол  щял да стане центъра на България и на Балканите, от който за час-час и половина ще се стига, не само до всички точки на страната, но и до съседните на България страни.

Но Бойко Борисов не каза на ямболските избиратели, които бяха доведени “под строй” с десетки луксозни автобуси от Елхово, Болярово, Стралджа и селата на общ. Тунджа, защо в областта има населени места, до които автобуси и линейки не стигат, а децата и болните с часове ходят пеша на училище и на лекар, защото пътищата са непроходими. Те са непроходими, дори и за “пустинните котки”, с които ГЕРБ се пазеше от “народната любов” пред паметника на Апостола на свободата – Васил Левски в София, дни преди Бойко Борисов да абдикира от върха на държавата. За сметка на това обаче, той се похвали, как преди 11 години, като главен секретар на МВР в управлението на Симеон Сакскобурготски, ръководил полицейска акция и решил проблема със сигурността на града.

Това вече ми дойде в повече. Защото ГЕРБ, с Бойко Борисов и Цветан Цветанов начело, за по-малко от четири години превърнаха страната ни от правова в мафиотска държава, в която олигарсите, мафиотите и монополистите господстват над закона, българските граждани са превърнати, едва ли не, в крепостни селяни и са потъпкани основните им човешки и граждански свободи. Да не говорим за липсата на справедливост и публично правораздаване от безпристрастен съд, при спазване на закона. Да не говорим за полицейския провал и “дългата ръка” на Цветан Цветановото МВР в икономиката и бизнеса. Всичко това стои в основата на  днешната криза, до фалита на 350 хиляди малки, средни и семейни фирми, до най-високата безработица, до най-високата смъртност, до най-ниската раждаемост в Европейския съюз, и което е най-лошото – до липсата на каквато и да е перспектива, което превръща стотици българи до самоубийци и “живи факли”.

На фона на всичко това, първомайският комунистически оптимизъм на Бойко Борисов и Цветан Цветанов и тяхното “Имаме воля” на Ямболския площад, за голяма част от присъстващите звучеше, като “Имаме воля да продължим да обслужваме олигарсите, мафиотите и монополистите срещу волята на българските избиратели”.

Затова, отново и отново ще призова българските граждани, да кажат НЕ на “тяхната воля” и първомайския им комунистически оптимизъм! Да кажат ДА на  Програмата за по-добра България на ДСБ с №27 в бюлетината!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>