Светослав Малинов: ГЕРБ няма да има мнозинство в следващото Народно събрание

Svetoslav_Malinov_mnozinstvo_news

“ГЕРБ няма да има мнозинство в следващото Народно събрание. Нужни са им един, или всъщност, най-малко, както изглеждат по прогнозите, двама партньори”, заяви на пресконференция в Шумен евродепутатът и зам. председател на ДСБ Светослав Малинов (на снимката вдясно).

На пресконференцията, на която присъстваше и водачът на кандидат-депутатската листа на “Демократи за силна България” – “Български демократически форум” в Шумен Екатерина Михайлова, бе коментирано отстраняването на Станимир Флоров и изявлението на Цветан Цветанов по случая. “Скандално е изявлението на бившия вътрешен министър и в момента шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, което гласи, че отстраняването на Флоров е национално предателство”, каза Михайлова, като изрази надежда, че прокуратурата ще прояви последователност в предприетите действия.

Тя подчерта, че Цветанов трябва да се оттегли от предизборната кампания след случаят с Флоров, изнесените данни за политическа полиция и компрометирането на цялото действие на МВР.

“Цветанов е един напълно провален политик, който никога няма да бъде повече български министър, още по-малко министър на вътрешните работи”, подкрепи думите й Малинов.

“Той ще бъде депутат от ГЕРБ и ще има имунитет през следващите 4 години – това мисля, че не може да се избегне. Но се надявам обаче, че ще спре с тези абсолютно вредни за България изявления. Нека само да ви напомня, че той в своята пълна партийна заслепеност, заяви на голям национален форум, че България е влязла незаслужено в ЕС, след което се оплакваше, че не получаваме политическа санкция за Шенген”, каза евродепутатът и добави, че скандалът с подслушването е имал изключително лошо развитие в европарламента.

Очаква се, до четвъртък в Брюксел, Комисията по граждански свободи в Европейския парламент да разгледа възможността за изслушване по темата и ще се прецени кой от България ще бъде поканен. “Ще бъде изключително унизително, ако тази тема продължи по този начин, но същевременно ми изглежда неизбежно. Европейският парламент е много чувствителен по темата за фундаменталните права на гражданите. И по всичко личи, че има тежко нарушение на тези права в България”, допълни Малинов.

Евродепутатът коментира и срещата си със представители на Съюза на българските пчелари в Шумен, която се състоя по-рано днес. Той обясни, че след като се е запознал с проблемите им, е поел ангажимент да следи темата предварително и да гласува против разрешаването на използването на неоникотиновите инсектициди, които са опасни за пчелите, тъй като това са неща, които минават като регламенти в европарламента.

От името на ДСБ, Михайлова пък изрази абсолютна подкрепа на протеста на Съюза на пчеларите.

Източник: http://topnovini.bg/

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>