Екатерина Михайлова: Доходите са сред най-големите проблеми, с които се сблъскват хората

E_M_dohodi_problemi_news

Доходите са сред най-големите проблеми, с които се сблъскват хората. При срещите си с тях обсъждаме тази тема, която е и една от трите ни основни стъпки заедно с работата и сигурността, които са основни в нашата кампания и за които имаме решения.

Това каза днес на пресконференция водачът на шуменската листа на коалиция ДСБ-БДФ Екатерина Михайлова.

„Как да бъдат повишени доходите? Виждането на ДСБ-БДФ на първо място е, чрез данъчната политика. Предвиждаме не увеличение на доходите, а да има необлагаем минимум на 10% плосък данък, който сега имаме. Необлагаем минимум на минималната работна заплата от 310 лв. Това са 31 лв. и не са малко пари за хората с такива доходи, и това е стъпка в посока към повишаване. Другата стъпка е за друга категория хора – самонаети, тези със свободни професии и занаяти. Намаляването при тях на данъка от 15% на 10% ще даде възможност у тях да остават пари, чрез по-ниския данък. На трето място за увеличаване на доходите е темата с монополите и монополните цени. Разбиването на монополите и създаването на реална конкуренция ще свали цените, оттам сметките, което за нас означава доход“, уточни Михайлова. Не на последно място тя обясни, че повишаването на доходите става с развиваща се икономика и създаване на работни места, но уточни, че това се прави с добро управление, търпение и далновидност, с образовани хора и работеща държава, която не пречи.

Темата за доходите Михайлова свърза с актуалната тема за подслушванията през последните дни. „Не можем да говорим за доходи и да се откъснем от действителността и актуалната тема с подслушванията – 100 млн. лв. бяха предвидени в бюджета за подслушване, а данните, с които разполагаме са, че държавата не се бе разплатила с бизнеса, на който дължеше 300 млн. лв. Ако тези 100 млн. лв. бяха използвани за разплащане към фирмите, това щеше да спаси поне 50-60 хил. работни места, казват нашите експерти. Според нас тези пари бяха разходвани от бюджета не по предназначение“, каза Михайлова.

Днес тя посети фирма „Алкомет“, а по-късно ще се срещне с шуменските хотелиери. Предстоят и срещи с камарата на инженерите и архитектите.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Предишна публикация:

Следваша публикация: