Костов: Много от проблемите в България се дължат на злоупотреба с власт

 Деница Сачева ще бъде истински народен представител и ще работи за интересите на региона. Това заяви за водача на листата на ДСБ в Хасковска област председателят на партията Иван Костов, който дойде за среща със симпатизанти.

Иван Костов, Деница Сачева, Николай Балкански

Иван Костов, Деница Сачева, Николай Балкански

Основната задача на следващото управление е да изведе България от кризата – и икономическата, и институционалната, и държавната, заяви Костов. Според него ГЕРБ и БСП не се занимават с проблемите на хората. Едните искат да строят Белене, другите не признават, че има криза, т.е. те въобще не са наясно с диагнозата и не търсят изход за страната, каза Иван Костов.

Той е категоричен, че ДСБ ще прескочи 4-процентната бариера и ще бъде част от следващия парламент. През последните 10 години социолозите нито веднъж не са дали прогноза, че влизаме, но е факт, че винаги сме били в Народното събрание, коментира Костов. Основната цел на кандидатите на ДСБ е да работят в полза на малкия бизнес, семейните фирми и самонаетите лица. В момента има куп рестрикции към тях, каза пред присъстващите бизнесмени председателят на ДСБ.

Той даде пример с огромните глоби, налагани от Инспекцията по труда, които понякога достигат до 15 000 лева. Това е начин да се рекетира и контролира бизнесът, заяви Иван Костов. Според него основните проблеми на икономиката в България се дължат на злоупотребата с политическа власт, а кризата е следствие от нарушения пазар заради липсата на конкуренция в ключови отрасли.

Иван Костов коментира и темата с подслушването и обвиненията към Цветан Цветанов, който трябва да се оттегли от листите и да даде възможност на разследващите да си свършат работата. И на предишни избори е имало кандидати, които са се крили зад имунитета си като Алексей Петров и братя Галеви, сега се повтарят грозни ситуации, заяви Костов.

                                                                                                                         Статия: Haskovo.info

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>