Деница Сачева: Инвеститорите искат сигурност и ясни правила

Denitsa_news

Средата за развитие в България не е такава, какво искаме да я виждаме. За да се развива бизнесът, има нужда от визия, от стабилност. Това заяви на среща с представители на местния бизнес в Хасково и областта водачът на листата на Коалиция „Демократи за силна България – Български демократически форум” в Хасковски регион Деница Сачева. Постоянно говорим с понятия като „корупция”, „страх”, „вина”, „контрол” и други подобни, които всъщност са блокаж за развитието на каквото и да било. Прословутата мантра за 10-те процента плосък данък в международен план привлича по-скоро спекуланти, отколкото реални инвеститори. Защото те имат нужда от законодателство, от визия за бъдещето. Всеки, които има малко повече пари, иска да знае ясно какво ще се случи с тях през следващите например 5 години. Ние искаме да променим точно тази среда: първо – защото имаме личен опит както в бизнеса, така и в политиката и второ – нашите пари също са тук. Ние не сме хора, които се занимават с това да развиват България като офшорен рай за спекуланти, заяви Деница Сачева.

Искаме да поставим силен акцент именно върху икономиката и върху това какво политиците биха могли да направят, за да може бизнесът да работи по-добре и съответно да създава работни места и благосъстояния, добави още водачът на листата на ДСБ.

Няма как да се излезе от кризата, ако политиците и бизнесът не си взаимодействат, ако не се обменят идеи и не се предлагат реалистични решения, казаха още на срещата от ДСБ – БДФ.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>