Деница Сачева: Имам куража да отстоявам решения, които са правилни, а не угодни само на някакъв измамен публичен образ

   Деница Сачева Днес е последният ден на моята първа предизборна кампания. За 30 дни обиколих 11 града и 7 села, срещнах се с почти 2 500 души. Видях хора, които искат да живеят в България, но се чувстват нещастни с този избор. Видях хора, които имат семеен бизнес, работят от сутрин до вечер, но не могат да издържат семействата си.

  Срещнах зеленчукопроизводители и животновъди, които успяват да правят това, което искат и което харесват, сякаш на инат на всички спънки, които държавата им предлага по пътя. Видях семейства, разделени от гурбета или заради илюзията, че децата им могат бъдат щастливи, когато са материално задоволени, но са далече в други страни.

    Мотивацията ми днес да вляза в политиката е дори по-голяма от тази, с която се представих пред Вас на 21 март т.г. Разбирам и познавам проблемите на хората, при това от първа ръка, от личен горчив опит. Същевременно имам куража да отстоявам решения, които са правилни, а не угодни само на някакъв измамен публичен образ.

    Вярвам, че пътят на България към общо благосъстояние и възход минава през непримирима борба с невежеството, уважение към частната собственост, преференции за малкия и средния бизнес. Смятам, че всеки български гражданин, който работи усърдно, трябва да получава добро възнаграждение и че то трябва да остава добро и след облагането му с данъци. Мисля, че няма по-достоен начин за живот от този да пазиш и развиваш семейството си чрез собствен труд в честна конкуренция. Спечеленото от новаторство, творчество и предприемчивост трябва да остава обратно там, където може да бъде умножавано и развивано. Смятам, че всеки човек, който е платил своите данъци и здравни осигуровки, не трябва да събира дарения за лечение с смс-и. Вярвам, че пенсиите трябва да съответстват напълно на направените вноски, и в тяхното определяне не трябва да има привилегии и политическа намеса. Смятам, че службите за сигурност трябва да се грижат за сигурността на гражданите, а не да всяват страх и да са машини за компромати и подслушвания. Вярвам, че държавата трябва да бъде слуга, а не господар на живота ни. В България ще има просперитет, когато администрацията стане невидима, а не когато се натрапва зад всеки ъгъл.

     За разлика от мнозина, които ще продължават да говорят за тежката икономическа криза,  аз бих говорила за тежката духовна криза, в която страната ни изпадна през последните години. Икономиката и културата на едно общество са неразривно свързани. В България не може да има икономически подем, докато тя се управлява от хора, които не четат книги.

     Изправям се пред вас за последен път в тази предизборна кампания, за да поискам Вашето доверие. Представям се пред вас със самочувствието, че през последните 20 години бях и оставам активен гражданин, човек, който иска да работи в полза на обществото. Стремежът ни – на всички в листата на ДСБ-БДФ – Хасково – в тази предизборна кампания беше още сега, веднага, да ви покажем, че ние можем да мислим различно. Че можем да бъдем полезни с всяка една своя дума или действие. Че можем да правим неща, които другите не правят. Че можем да се стремим към постигане на високи цели, дори и когато ни спъват и ни обясняват, че няма смисъл. Че виждаме живота в неговата пълнота и взаимносвързаност – за това и бяхме и в малките, и в по-големите населени места, бяхме и с бизнеса, и с културата, и със спорта, бяхме и с най-бедните и онеправданите, бяхме и с тези, които развиват собствен бизнес и дават хляб на други.

     Тук е мястото да благодаря на организацията на ДСБ – Хасково  и на целия екип от хора, които бяха неотлъчно до нас в цялата кампания и за които двата най-решаващи дни от кампанията тепърва предстоят.

     Пред Вас са хората в листата на коалиция „ДСБ-БДФ“ за 29 МИР – Хасково. Призоваваме ви на 12 май да гласувате за нас с номер 27.

   27 номер Ви гарантира екип, който съчетава опита и мъдростта на доказани държавници с енергията и решителността на новото поколение десни политици на България.

     Разчитаме на Вашата подкрепа!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>