Деница Сачева: Здравното осигуряване в България е приравнено със застраховането

    Здравното осигуряване в България е приравнено със застраховането и за проблемите на здравната система трябва да се говори трезво, без емоция, а с факти- така водачът на листата на ДСБ за Хасковско Деница Сачева откри срещата с лекари от региона, на която гост бе и министърът на здравеопазването от правителството на Иван Костов д-р Илко Семерджиев. На срещата присъства и вторият в листата за Хасковско Николай Балканов.

Снимка: Дарик, Хасково

Снимка: Дарик, Хасково

     Нужни са сериозни реформи, които да върнат доверието на хората в здравеопазването, тъй като в България то беше политизирано, категоричен бе той. Това може да стане, като бъде възстановена справедливостта и солидарността на системата, тъй като в момента над 30 на сто от българите не се осигуряват здравно и тя на практика вече не е солидарна, посочи той. Спиране на злоупотребите, раздържавяване и демонополизация на НЗОК, свободен избор на лекар, лечебно заведение и фонд, който да управлява вноските на пациентите, конкуренция между лечебните заведения, премахване на ограничителните лимити, увеличаване на финансовите средства за здравеопазване и подобряване на достъпа до качествени медицински услуги, са правилните според д-р Илко Семерджиев стъпки.

    Свободата е характеристика на демокрацията, не държавният диктат. В последните години една по една свободите на хората бяха отнети и заменени от командно-административен модел. Българинът е уникален феномен, защото дълбоко в духа си носи свободата. България е империя на духа! Защото само духът е свободен, каза още д-р Илко Семерджиев. И призова лекарите и здравните специалисти: животът е тук и сега, нека не губим пак години в мъчително лутане, защото ако то продължи, още тази зима ни чака хуманитарна криза.

                                                                                                         Статия: Дарик, Хасково

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>