Иван Иванов за доходите и регионалните приоритети

20100701_0034 (1)
Ние, Демократи за силна България и Български демократически форум сме убедени, че България се нуждае от компетентно и ефективно управление, което да е всеотдайно и да защитава единствено обществения интерес. Такова управление предлагаме на България. Неговата най-важна задача е повишаването на доходите на българските граждани и разкриването на нови работни места.

За да облекчим предприемчивостта на гражданите в личния и семеен бизнес, поемаме ангажимента да не бъдат въвеждани никакви нови данъци, такси и осигуровки. Съществуващата данъчна тежест ще бъде намалена при лицата с ниски доходи, като въведем необлагаем минимум равен на минималната работна заплата.

Данъкът за едноличните търговци ще бъде намален от 15 % на 10 %. Ще създадем облекчени условия за дребния и семеен бизнес като ще намалим с 90 % бюрократичните ограничения и документи за стартирането му. Чрез промени в българските закони ще създадем антимонополно законодателство. Това ще повиши конкуренцията и ще намали цените на предлаганите стоки и услуги.

В Област Стара Загора ще защитим труда и квалификацията на енергетиците и миньорите, като изискаме приоритетно в енергийния микс за регулирания пазар да се включат централите от Марица изток, които работят изцяло с местни суровини. За развитието на областта и разкриване на нови работни места ще ускорим важни инфраструктурни проекти. На първо място изграждането на тунела под Шипка, който ще превърне Стара Загора в център на двете големи транспортни оси: изток – запад и север – юг. Чрез реконструкция на летище Стара Загора ще построим най-големия логистичен център на Балканите и транспортен мост между Европа, Близкия изток и Азия, съчетаващ всички видове транспорт.

Чрез тези икономически мерки рязко ще подобрим бизнес средата, ще съживим дребния и семеен бизнес, ще създадем нови работни места в инфраструктурните проекти и в крайна сметка ще повишим чувствително доходите на българските домакинства.

Така ще изпълним основната задача на успешното управление – защита на обществения интерес и благополучието на българските граждани.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Предишна публикация:

Следваша публикация: