Да изчистим Стара Загора!

Da_pochistim_Bulgaria_2news

На 20.04. водачът на листата на ДСБ и БДФ за 27-ми МИР Иван Иванов и приятели и съмишленици се включиха в националната кампания за почистване на страната в райнона на Мавзолей костница в Стара Загора.

Мавзолеят-костница е миниатюрен и скромен архитектурен паметник, изграден в северозападната част на града, под Аязмото. В него са положени костите на хиляди мъченически загинали християни на 19/31 юли 1877 г. Строежа на мавзолеят е завършен в края на 1909 г. и осветен на 20.07.1910 г. В него са положени костите на загиналите около 3000 мъже, жени и деца в храма “Св. Троица” на 19 юли 1877 г. от ордите на Сюлейман паша. През 1998 г. Мавзолеят-костница е обявен за паметник на културата с национално значение. През 2006 година по проект “Красива България” е направен основен ремонт на сградата и района около нея. В двора е поставена каменна композиция “Пиета”.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>