Държавата трябва да е по-смела в делегирането на права към общините

933903_4896242767042_584571346_n
Кандидат депутатите от листата на ДСБ – БДФ за 27 МИР Иван Иванов, Румен Димитров и Георги Валеров, както и Областният лидер на ДСБ Светла Карастоянова посетиха община Павел Баня и обсъдиха с и.д. кмет г-жа Йорданка Енева проблемите на общината. Общината е известна със своите минерални извори, които привличат туристи целогодишно, но според г-жа Енева минералните води изцяло се стопанисват и управляват от държавата, а това трябва да се промени и определен процент от приходите би трябвало директно да отиват в общините. Проблем има и при разходването на делегираните бюджети в сферата на образованието, където, според изпълняващата длъжността кмет общините трябва да могат да влияят или държавата да определи процент от субсидията да се разходва за поддържане на базата. В общинските училища и детски градини има между 48 и 52 % деца с ромски произход и е много важно те да бъдат привличани и задържани в образователната система, което ще промени облика на населените места след 7-8 години. За щастие има директори, които се проявяват като много добри мениджъри и се справят отлично със задачите си.

Иван Иванов сподели, че ДСБ разбират ценността на водните запаси и тяхната стратегическа важност, която ще става все по значима. Общо бе и разбирането, че държавата не трябва да товари общините само със задължения, а трябва да бъде по-смела в делегирането на права.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>