Призив да не се политизира 10 май – Ден на Хаджи Димитър

D_S_news_594_334

Последният ден от предизборната кампания е 10 май. Тази дата съвпада с Деня на  Хаджи Димитър, който от 1999 година по решение на общинския съвет се чества като общоградски празник. И тази година рождената дата на войводата – 10 май 1840 година, ще се чества с различни културни прояви.

Отправяме призив към  партиите и коалициите, участващи в изборите, да не употребяваме с предизборни цели по никакъв начин този символ на града ни. Той не принадлежи на партии и идеологии в смисъла, който може да се вложи в едно партийно и политическо противопоставяне, каквото е изборното време.

Обръщаме се към кмета на общината г-н Кольо Милев достатъчно навреме на тази дата да не дава разрешение за предизборни прояви на централния площад, който носи името на войводата.

Нека традиционното общоградско тържество с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, което обикновено организира общинската управа, бъде единственият освободен от политически страсти поклон пред великата саможертва на войводата. Това място е натоварено с много смислена символика, наслоила се с времето, нека проявим смирение и почит.

За предизборни изяви извън централния градски площад има достатъчно други места в града.

Предизборен щаб на коалиция „ДСБ – БДФ” – Сливен

Димитър Сяров – водач на листата на коалицията

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>