Евродепутатът Светослав Малинов: Нашият избор в Сливен е ясен – Димитър Сяров, който вече е доказал, че може да привлича десните гласове

386947_621919857837126_135083936_nАз съм в Сливен да подкрепя водачът на листата на ДСБ – БДФ Димитър Сяров. Спокоен и уверен съм в неговия успех. Той е доказал, че може да привлича десните гласове, както стана на местните избори.

Това заяви евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов по време на официалното откриване на неговия офис в Сливен, където в момента се намира предизборният щаб на коалицията ДСБ – БДФ.

Тази си увереност Светослав Малинов аргументира с думите: „Аз имам едно много просто правило, и то никога не ме е подвеждало, когато става дума за кандидат за депутат. Това е дали е почтен и дали ще бъде лоялен към политическата сила и към избирателите, които са го пратили в НС –  ако стане, както и ако не стане депутат. За мене това е критерият. Знае ли се какво е правил преди да влезе в листите, дали има някаква зависимост в досегашната си дейност от хора от друга политическа сила, има ли тъмни петна в биографията си. Какво ще прави, ако не е депутат. С какво ще се прехранва, на улицата ли ще остане. Има ли връзка с града си, кои са приятелите и семейството му. Ако на всичко това има отговор, както е в нашия случай – значи кандидатът е истински. Той ще работи за хората и за своите избиратели.”

Светослав Малинов, който е преподавател по политология в СУ „Св.Климент Охридски” и заместник-председател на ДСБ, призова присъстващите в оставащите дни, всеки според възможностите си, да сподели в своя кръг няколко важни неща, за да ги подпомогне в техния избор.

По думите му всички въпросителни дали ДСБ в коалиция с БДФ ще бъде в новия парламент са отпаднали окончателно. Въпросът е да се вдигне резултатът и това представителство да е с по-голяма тежест, за да може още в първите дни, когато започне работата си следващият парламент, тезите на ДСБ за програмно правителство и за няколкото други важни неща и на първо място антимонополните мерки, които трябва да се направят, веднага да станат част от дневния  му ред.

Веднага – не след месец, не след два. Ние се опитахме да го направим и преди разпускане на досегашния парламент, но не успяхме, въпреки че хората го поискаха, припомни Светослав Малинов.

386947_621919864503792_1814800429_nКато политолог той изрази становище, че скандалите от последните дни в средите на ГЕРБ, ще отвори очите на много хора за случилото се за последните три и половина години в управлението на страната. Затова точно в този момент при разколебаните хора могат да се окажат решаващи личностните качества на кандидатите на автентичната десница в лицето на ДСБ – БДФ.

Малинов заяви, че в момента е недопустимо да се говори, че за да се спре БСП трябва да се гласува за ГЕРБ, независимо, че са такива и онакива.Това е пълно безумие –  десният човек не заслужава унижението да му се каже, че ако си десен ще гласуваш, за циника, за простака, за вулгарния, само затова, че той по някаква чиста случайност, е решил да се обяви десен преди седем години, за да си сложи някакъв етикет. Няма такъв избор – или бившите комунисти или ГЕРБ. Ние си имаме съвсем ясен избор и въобще не сме се колебали. Тези, които досега са го правили, те имат още две седмици да решат, каза Светослав Малинов.

Офисът на евродепутата беше осветен от отец Иван от храма „Св. Никола” .

Водачът на листата на ДСБ – БДФ Димитър Сяров, благодари за подкрепата за не

го и за всички членове на листата, както и за

сяе

предоставения офис, в който ще се съвместяват дейностите на партията и евродепутата, за да стане средище за активна връзка с гражданите.

каза Сяров,  -

Идването на г-н Малинов, който неведнъж е бивал в предишни периоди и различни поводи в Сливен, е важно за нас. Защото, нека припомня, той е наш земляк – бургазлия. Той е заместник-председател на ДСБ. Той е нашето достойно лице- лицето на автентичните демократи от България в Европейския парламент, посочи водачът на листата на ДСБ – БДФ Димитър Сяров пред присъстващите на водосвета.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>