Хроника на една Цветница между вярата и политиката

Хората в разговор с Пепа Деведжиева: Направете всичко възможно, за да няма повече правителства на ГЕРБ, БСП и Държавна сигурност

Лидерът на ДСБ в Пловдив Пепа Дведжиева посрещна големия християнски празник Цветница сред хората на пазара на ул. “Младежка” под тепетата. Дамата, която е втора в листата на коалицията ДСБ-БДФ, раздаваше осветени върбови клонки за здраве. Стотици пловдивчани разговаряха с Деведжиева за своите тегоби, надежди и вяра. Ето какво записа в дневника си дамата след своята първа Цветница на открито:

Пепа на Цветница 2“Не ни продавайте повече надежди. Искаме да видим в парламента решителни хора, които могат да ни върнат нормалния живот. Аз съм пенсионерка на 68 години, но не мога да живея с 200 лева и затова продължавам да работя на пазара. Но така заемам работно място зя някой млад човек, който стои в къщи без стотинка. Аз обаче трябва да помагам на себе си, и на децата. Моят син работи, но работодателят му е в криза и пред фалит. Заради високите данъци и недостига на при го осигурява на 4 часа. Да, ама така синът ми ще доживее ли пенсия, като два дни работа му се броят за един. В последните години държавата превърна хората в престъпници. Не искаме повече никой да ни лъже. Искаме политици, които имат волята да ни върнат нормалния живот в тази хубава България”

“Знаем какво ще направи БСП, ако се върне на власт и не трябва да го допускаме. Тяхната Държавна сигурност още е навсякъде. Виждаме какви ги вършат полицаите в политиката – подслушвания, скандали, ужасяващи работи. Трябва да си спомним, че Пловдив бе синята крепост на България и да гласуваме за дясното. Никой обаче не трябва да бърка дясната политика на инициативността и предприемачеството с ГЕРБ. Това са хора с много ниско ниво и доказаха, че не знаят и не могат да управляват”

“По времето на синьото управление ни върнаха онова, което бе отнето от нашите родители. При Жан Виденов пък ни отнеха всичко. Баща ми имаше спестявания от работа в чужбина и получи инсулт за един ден в края на 1996-а, когато разбра, че неговите 80 000 лева спестени с пот на челото за 15 години в Коми, са станали 1000 долара. После дойде Костов и работата потръгна. Започнахме да работим сами и да печелим, но в последните 8 години всичко се обърка. Останахме без никакви възможности да се развиваме, а децата хукнаха за Европа. Сега слушам някакви измислени хора от някакво СДС да приватизират онова, което направи Костов за България, а него само го плюят. Не е нормално да предадеш и да плюеш онзи, който бе двигател на реформата, а в същото време да говориш, че си вдигнал България на крака след Жан и си върнал земята на хората”.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>