Разминаха се протестите на пенсионерите от железницата

jeleznica_news

Протестите, които подготвяха пенсионерите от железницата, се отлагат. На среща в сградата на БДЖ днес представители на ръководството на компанията обещаха на бивши жепейци да запазят правото им на безплатно пътуване във влаковете до края на годината. На ветераните от железницата е казано, че в началото на другата седмица ще бъде издадена заповед за удължаване срока на действие на старите документи, разрешаващи привилегията за дългогодишните жп работници. Пенсионерското ръководство в лицето на Сашо Каменов и Атанас Станев пък е гарантирало, че няма да има протести до изборите.

Междувременно от транспортните синдикати на КНСБ и Подкрепа съобщиха, че организират срещи с кандидатите за народни представители по големите жп възли в страната. Синдикалистите очакват да чуят идеите на бъдещите управници за бъдещето на железопътния транспорт и програмите за стабилизиране на отрасъла. Инициативата ще стартира от Мездра на 23.04 и ще премине през София (24 април), Пловдив (25 април) и Горна Оряховица (26 април). Не е ясно обаче на какъв принцип ще се подбират участниците в дискусията.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>