Дамите от ДСБ на ромско парти

romsko_parti_news

Най-добре беше по времето на Иван Костов, спомнят си жените от кв. “Столипиново”

Лидерът на ДСБ в Пловдив Пепа Деведжиева бе гост на женско парти в кв. Столипиново. На срещата стана дума за основните проблеми в най-големия ромски квартал в България.

Жените се оплакаха от разбитите улици и проблемите с канализацията, които ги мъчат години наред. “И нашите данъци се вдигнаха, плащаме все по-високи сметки за ток и вода, а постоянно сме в аварии. Перем на ръка, а децата ни боледуват най-много от всички българчета. Сега ни закриха и болницата”, коментираха домакините. Те са изключително разочаровани от решението на градската власт, която реши да ликвидира Белодробна болница “Кудоглу”.

“Образовайте децата си и търсете работа, а не социални помощи”, посъветва своите домакини Пепа Деведжиева.

Хората припомниха, че са живеели най-добре по времето на управлението на Иван Костов. “Тогава в  Пловдив имаше заводи, а всеки човек от махалата имаше работа и заплата. Вървеше и търговията. Тогава паднаха и визите”, припомниха дамите от квартала. Според тях днес властта се сещала за квартала само когато дойде време за избори.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>