Институциите притискат бизнеса, обясни Костов

Kostov_instityciite_news

Публикувано в dnes.bg

Превръщането на административните институции в България в средства за изнудване фактически лишава страната ни от огромни средства от Европейския съюз. Това заяви тази вечер в Плевен лидерът на ДСБ Иван Костов в Плевен.

Според бившия премиер един от най-големите проблеми на страната ни в момента е злоупотребата, която си позволяват политиците, централната и местна администрация по отношение на бизнеса.

Той даде пример със собственик на малък магазин в Северозападна България, който всеки момент, по думите му, можел да бъде проверен от 10 институции, които да му наложат глоби и който трябвало да поддържа над 60 папки с документация.

Това е удивителна злоупотреба, която много тежко удря бизнеса и пречи на усвояването на европарите, коментира Костов. Той уточни, че в Северозападна България е видял “много тежката ситуация на района”.

Нужно е човекът да бъде поставен в центъра на политиката, който да бъде подпомогнат с малки инвестиции и така да се развие малкият и среден бизнес, смята Костов, цитиран от БТА.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>