Хората, които правят бизнес, те ще оправят държавата. Ние сме техния глас!

Дебат – Кюстендил
ТВ 7, 24.04.2013

Участници: Кирил Калфин от ГЕРБ, Мая Манолова от БСП, Емил Василев от РЗС, Георги Васев от ВМРО, Силвия Велкова от “България на гражданите”, Владислав Паунов от СДС, Иван Пипонов от ДСБ.

Водещ: Така. Г-н Пипонов, Вашата реплика, защото трябва да направим кратка пауза.

Иван Пипонов: Искам да кажа нещо много лично. Преди да изляза тука… аз ходя в Кюстендил пеша. Тука виждам едни крещящи професионални политици и едни крещящи професионални протестиращи. Виждам хора, които са дошли от хиляди, от стотици километри тука. Тука няма повече от една четвърт кюстендилци, аз ги познавам лично. Искам да ви кажа нещо много лично. Това, което ще ви кажа сега е, че от Демократи за силна България помолих моите близки приятели да излязат без партийни флагове тука. Да извадят знамето на България. Виждате ли знаме на България тука? Виждате ли? Изпаднали сме в най-долното положение – в положението на икономическа, на социална и най-вече на политическа криза, но тя е от кризата в душите на хората. Вие виждате ли, че тия хора лаят? Те не говорят нормални неща!

Водещ: Така. Аз не мога да се съглася с политици, които нападат гражданите в моята страна.

Иван Пипонов: Аз не нападам гражданите в моята страна. Ще ви кажа…

Водещ: Тези хора тука сигурно са от Кюстендил, сигурно са от Дупница, от други градове на страната. Но те не са дошли тука от хубаво.

Иван Пипонов: Кажете им да се качат тука горе! Кажете им да се качат тука горе, защото една част от тях са във всички градове. Във всички градове са тука. Кажете на г-жа Манолова да ги качи нейните хора, на г-н Калфин – неговите и ще видите колко ще останат долу.

Водещ: Само ще кажа следното: и половината само да сте от Кюстендил при тези стотици души на площада, аз ви свалям шапка. Кратка пауза и се връщаме отново, темата ще бъде такава, каквато я зададат гражданите на Кюстендил и, разбира се, хората, които са на площада.

Водещ: Аз казах, че тази реплика ще скандализира хората, но всеки има право да говори каквото си пожелае. Илияна, дай думата на тези хора около тебе, това са хора от гражданското общество. Ако искаш, питай ги откъде са, за да стане ясно, че това са хора от… Ама вие какво искате точно?

Иван Пипонов: Прекъснахте ме на средата на думата.

Водещ: Добре, кажете си цялата дума.

Иван Пипонов: Искам да ви кажа, господа, че с тези партийни знамена няма да оправиме България. Когато България е в криза, тогава ни трябва национално съгласие, на всички нас. Защото само с национално съгласие хората преборват кризата.

 

Водещ: Добре. ДСБ, кажете?

Иван Пипонов: Искам да кажа следното: ние с тези тука на трибуната няма да оправиме бизнеса, няма да оправиме доходите. Ще го оправи г-жа Томова. Ще го оправи… хората, които правят бизнес, те ще оправят държавата. Това са 300 000 души в страната. Аз мога да бъда гласът на г-жа Томова в парламента.

Водещ: Коя е г-жа Томова?

Иван Пипонов: Тази, която говори преди малко, че улицата ще помете политиците. Защото това са хората, които могат да оправят…

Водещ: Току-що ми разказаха за нея, че тя не е бедна и има хотели и т.н., така че наистина е от бизнеса.

Иван Пипонов: Това са хората, които могат да оправят и града, и региона – не политиците.

Видео: http://tv7.bg/news/economy/9720864.html

 

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>