Деница Сачева: Нека никога повече не ни управлява човек, прочел само една книга

Днес водачът на листа на коалиция ДСБ – БДФ Деница Сачева направи дарение на книги на Регионална библиотека “Христо Смирненски” – гр. Хасково.  

“С дарението исках да уважа 60-годишния юбилей на библиотеката, който се чества утре, както и Деня на библиотекаря, който пък се отбелязва на всеки 11 май”, каза Сачева. “Четенето на книги е израз на непрестанен стремеж за усъвършенстване. Книгата помага на човек да върши по-добре  работата си – затова политиците трябва да четат повече от другите хора, защото държавата трябва да се управлява чрез знание. Надявам се никога повече България да не се управлява от човек, прочел само една книга”, допълни тя. 

 Сачева е работила като експерт по електронно здравеопазване в програма “Глобални библиотеки”, която цели да улесни достъпа до информация, знания, комуникации, електронно съдържание и услуги за общността чрез мрежата на обществените библиотеки. Библиотеката в Хасково е част от мрежата “Глобални библиотеки”. 

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>