Само нов начин на правене на политика ще възстанови връзката между хората и държавата

Boris_Stanimirov_news

Само нов начин на правене на политика ще възстанови връзката между хората и държавата

Борис Станимиров

Водач на листата на ДСБ и БДФ в 7 МИР Габрово

Българите днес нямат доверие в политическата система. Усещането е, че политицте са някаква особена класа, за която законите не важат и за която лъжата е начин на живот. Пропастта между хората и Народното събрание е толкова голяма, че за да спрем разпада на обществото ни е нужна не само нова политика, а изобщо нов начин по който се прави политиката.

Този нов начин предлагам на хората в Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. Не съм поредният, който иска да го пратите в София, за да си плете кошницата и да идва да ви замазва очите веднъж месечно с мерцедеса.

Ако бъда ваш народен представител, ще направя обратното: ще оставя София и ще живея при вас – насред Габрово, в апартамент в жилищен блок. Ще ходя в София на работа, като шофирам сам своята най-обикновена кола. Ще пазарувам от магазините в които пазарувате вие. И ако нещо в работата ми не ви харесва, ще можете да ми го кажете на Главната или на пазара още на следващия ден, а не да събирате разочарование, за да ми го върнете след 4 години на изборите.

Ще бъда от Парламентарната група на Габрово. Това значи, че ще защитавам интересите на нашите четири града пред всяко правителство, всеки министър, всеки кмет и всеки чужд посланик.

Най-тежкият проблем пред България са ниските доходи. Станахме част от обединена Европа, но не живеем като другите европейци. Хората ни са най-бедни, фирмите – най- изтерзани от тежка бюрокрация и липса на правила. Властва не законът, а чиновникът. Монополите издваталстват над българите и няма кой да ги спре. Според официалната статистика 840 хиляди българи живеят с пенсия под прага на бедността от 260 лв. Държавата събира 10% данък и върху скромните допълнителни доходи над тези пенсии, въпреки, официално да признава, че те не стигат за физическо оцеляване. Това е геноцид!

Здравето на 7 милиона българи е сведено до събиране на милостиня с SMS-и, до просия не дори за хляб, а за правото да живееш и да видиш изгрева и утре. Това е цинизъм в 21 век в страна от Европейския съюз. Това е средновековие!

Увеличаването на доходите и грижата за здравето са аварийните проблеми на България. Те трябва да се решават в ден първи след изборите. И всеки политик, който не ги решава, а ни ни занимава със себе си, трябва да бъде изгонен с камъни.

Стратегическият въпрос на България е образованието. Трябва да върнем децата в училище, да поставим учителя отново на пиадестал и да му гарантираме не само достойно заплащане, а и уважението на цялото общество. Само тогава младите хора ще бъдат знаещи и можещи и ще бъдат богати с ума и труда си, а не черноработници. Днес трябва да направим това, което направиха габровци преди 178 години с Априловската гимназия – да започнем от училището, за да изградим модерна България.

Решенията не проблемите не са толкова сложни. Възможни са. Постигнали са го други европейски страни. България е излизала от много по-тежки кризи, когато държавниците са имали воля и смелост да го направят. През 97-ма преодоляхме хиперинфлация, докато на границата ни се водеше война. Днес е по-лесно, но на политиците не им стиска!

Няма да атакувам своите опоненти, а ще покажа, че съм по-добрият избор. През тази кампания ще бъда с вас по улиците, а не на лъскавите билбордове. А след изборите, ще заживея тук. Не ми ли вярвате? Пробвайте ме!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>