Костов във Враца: Завръща ли се у хората страхът, който съществуваше до 1989 година?

Публикувано в vratzanews.com

Kostov_vuv_Vratsa_news

Престъпното използване на специални разузнавателни средства е директно нахлуване в живота на хората. По този повод те няма как да не се страхуват. Така се върна и едно отдавна забравено изречение – „Това не е за по телефон”. Това, от своя страна, означава, че самите ние се цензурираме, тъй като не сме убедени в защитата на свободата си. На второ място бе посегнато на собствеността на хората и бе нарушена тяхната неприкосновеност. Това донякъде успя да се случи след повторно конфискуване на върнатата земя на част от хората от някои поземлени служби. Стана пред очите ми в Студентски град. Аз съм на категоричното мнение, че това е едно недопустимо посегателство върху частната собственост. На този етап обаче много хора не могат да се защитят. Точно оттук идва страхът у тях.

На следващо място ГЕРБ конфискува един милиард и половина наши здравноосигурителни вноски. Тези пари бяха прибрани и изхарчени, като че ли са бюджетни приходи, а не средства за здраве. Точно това решение прилича на едно комунистическо правителство.

Не на последно място е реабилитацията на Тодор Живков. Този акт от страна на министър-председателя не е акт на лични симпатии на бодигард към лицето, което охранява. Разберете, не може да не се върне страхът у хората, защото едната посока сочи, че е време да се върнем към Тодор-Живковия режим и трябва да върнем европейското знаме. Всичко това, разбира се, създава опасения във всички хора и направи живота ни крайно нестабилен. Страхът се връща като средство за управление в страната ни.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>