ДСБ-БДФ дадоха старт на предизборната си кампания в препълнената зала на ФКЦ

varna-sreshtaИван Костов: „Ние можем да извадим България от тази криза. Тя може да е трудна за останалите, защото никога не са го правили, но ние можем да решим това, имаме компетентността, знаем как да го правим. Имаме волята и решителността да го сторим”.

Лошото управление и 12 годишният упадък на държавата трябва да бъде преодолян на тези избори. На това акцентира лидерът на „Демократи за силна България” Иван Костов при откриването на кампанията на ДСБ-БДФ във Варна.
„Аз само ще кажа, защо са предсрочни изборите, защото това се забрави за този месец и половина. Изборите са предсрочни, не защото Бойко Борисов подаде оставка, а защото след това нито ГЕРБ, нито който и да било, посмя да направи опит да реши най-болните проблеми на хората. Изборите са предсрочни за това, че една икономическа криза започнала пред 2008 г. не накара тогавашната тройна коалиция да направи каквото и да било, за да излезе страната от нея. Изборите са предсрочни, защото започна да се трупа политическа нестабилност поради неспособност на управлението да решава задачите на страната. Проблемите на страната идват от лошо управление това е основното послание, което искам да отправя към всички. Лошо управление, отказ да се решават проблемите на хората, отказ да се завършат започнатите  реформи. Това доведе постепенно до политическа нестабилност и накрая до пълна неспособност на кабинета на Борисов да  реши един не толкова сериозен проблем какъвто беше този проблем с цената на тока, който изкара хората на улицата. Всъщност този упадък политически 12 годишен трябва да бъде приодолян на тези избори. Ние излизаме с авторитета на единствените хора, които в тези 24 години не сме вкарали България в криза, нито в период на политическа нестабилност. Ние сме тези хора, които сме изваждали България от кризите, в които тя е изпадала, включително в тежки икономически кризи през 90-та година, когато беше принуден Авдей Луканов да подаде оставка и когато през 96 год оставка подаде Жан Виденов.”

prepalnena_zala_1_news

Източник: nakratko.bg

Костов подчерта и трите основни стъпки, които коалицията обещава, а именно:

„Ние имаме авторитетни и решителни хора, и ако забелязвате сега, ако някой следи кампаниите ще видите следното: излязоха отделните политически партии със своите обещания. Всички както казват специалистите наблюдатели завиха на ляво. Това означава отвориха кошницата с обещанията. Хората питат вие какво обещавате. Нека да кажа какво обещавам с тези 3 стъпки. Ние обещаваме само едно. Аз го чух да го казва съвсем убедено Радан Кънев. Да дадем шанс на тези приблизителто 500-900 хиляди българи, които могат да изкарат България от кризата със своя дух, енергия и въображение. В българските граждани е енергията. Как беше потисната тя, как беше отнета от българското общество и българската икономика? С монополите. И с администрацията, която си върна властта, дори по-голяма власт от тази, която имаше при комунизма”.

„Ние можем да извадим България от тази криза. Тя може да е трудна за останалите, защото никога не са го правили, но ние можем да решим това, имаме компетентността, знаем как да го правим. Имаме волята и решителността да го сторим”.
На сцената до Иван Костов бе застанала и Жаклин Тонева, коалиционен партньор и лидер на Български Демократически Форум.

„Вие пак сте тук, вие сте тези, които ще имате задачата, да убедите все повече и повече хора в силата на нашата кауза. А нашата кауза е България. Днес пред вас сме две политически сили, в съюз, в коалиция. Две политически сили, антикомунисти, патриоти и реформатори. Кредото на БДФ винаги от създаването му е било за национална мощна и национално-справедлива България. А политиците от ДСБ показаха, че могат да извеждат страната от кризи и да осъществят този наш национален идеал. Именно за това сме отново пред вас да ви поискаме доверие- ние предлагаме един нов национален проект, такъв от какъвто България има нужда. Нашите политици са компетентните, нашите политици са тези, които имат посоката, имат и опит. Ние имаме план за реформа. Това реално е коалицията, която може да осъществи тези реформи и в икономиката, и в социалната политика и в културната политика, и в образователната политика, които да ни дадат и работа и доходи, и сигурност. Да си пожелаем успех, защото този успех с бюлетина 27 на ДСБ и БДФ ще бъде успех за България”.

Лидерът на ДСБ във Варна проф. Димитър Камбуров представи листата на коалицията. Преди това той си спомни как в същата тази зала, като ректор на Медицинския университет 9 години е връчвал дипломите на над 120 млади лекари. „Тази година, само за първото тримесечие, 280 лекари и 420 медицински сестри са напуснали България“, сравни цифрите професорът, който е втори сред кандидат-депутатите.

prepalnena_zala_2_news

Водачът на листата за 3 МИР – Варна и заместник-председател на ПП”Демократи за силна България” – Радан кънев

На чело на листата е младият и енергичен Радан Кънев. В своето обръщение пред многобройните привърженици в залата, той затвърди, тезата, че на Варна и трябва честно управление.

„Помните ли края на филма „Седемте самураи”? Най-младият самурай от оцелелите казва „ Бихме и този път”.  Най-възрастният погледнал другите самураи и казал „Не, ние както винаги загубихме, но хората от селото, които пазихме, те успяха да победят. Селото оцеля”.

Ние не сме тук да побеждаваме, не сме тук за лични победи, не сме за лични успехи и развитие. Ние сме застанали тук, за да търпим щети, за да понасяме удари и зад гърба ми е човек, който е направил най-много за последните години е и понесъл най-много удари за това. Винаги има хора, които когато видят владиката в селото, а след днешната информация за подслушването ние вече знаем, че те са около, те го палят. Нашата демокрация не е вече в риск,а е нанесен тежък удар. Винаги, когато бандитите са около селото има осми самурай, за него филм няма. Който казва, че след като го опожарят, ще го освободят по-лесно. Ние не искаме да освобождаваме опожарени села.  Ние сме тук, за да спрем кризата, за да спрем бандитизма, който я причинява.

Той информира още, че хората от листата на партията, са хора, които не търсят работни места.

„Тези избори не са за нас, не са за нашите лични изгоди и сигурност. Всички хора зад мен имат хубава работа. Те не търсят работни места и няма да се регистрират като безработни, когато техния мандат свърши. Те ще изгубят от своето време, от своята кариера в името на една по-висока цел – работа за българите, доходи за българите, сигурност за българите. Във Варна това означава честно управление. Пример в България, как един град с хората си, богат с природата си, богат с историята и местоположението си може да бъде превърнат в беден само с много лошо управление”.

Той продължи тезата на Иван Костов, относно кризата в България:

„Не веднъж през последните дни казах, че политиците не могат да извадят държавата от кризата. Могат да помогнат на хората да го направят, което казва и г-н Костов. Това не е евтин популизъм, това е проста истина. Давам пример: по време на управлението на ОДС, в България бяха разкрити над 300 хиляди нови фирми за 4 години. По времето на управлението на ГЕРБ за 3 години и половина над 300 хиляди съществуващи и работещи фирми бяха закти. Кой е тук десен? Ние се явяваме, като единствената дясна опозиция на тези избори. Ние във Варна се явяваме, като единна дясна опозиция, защото с нас в тази зала са нашите приятелите от Заемеделския съюз и приятелите от Съюз „Единство“. Ние се явяваме единствени от дясно, като представители на тези половин милион активни българи, които ще извадят страната от кризата. Единствените представители. Ние имаме да се надбягваме само със себе си, за тяхното доверие и това трябва да правим всеки ден и всеки час”.

Водачът на листата завърши с цитат от речта на Хенри V преди битката при Азенкур, когато 25 октомври 1415 г. срещу 40 хил. французи се изправят 10 хил. англичани:
“Ако е рекъл Господ да загинем, ще бъдем доста, колкото и да сме днес, ако оцелеем, колкото по-малко – по-много чест за всеки. Нека бъде Божията воля.“ Победа! От тук на изборите с високо вдигнати глави, защото  само честта е наша и няма да я загубим на тези избори”.

prepalnena_zala_3_news

Иван Костов и Жаклин Толева – председател на ПП”Български демократически форум

Малко, преди откриването на кампанията, Иван Костов направи изявление пред медиите, в което изказа своето мнение, че ГЕРБ трябва да се разграничи от Цветанов.
„По повод скандала с подслушванията, като един от потърпевшите изразявам огромно възмущение, но няма да се присъединя към хора, който иска Цветанов да си изпълни обещанието да напусне политиката. Защото той никога не си е спазвал каквото и да било от нещата, които е казвал. Това беше само така казано, а иначе ГЕРБ трябва да изведе веднага Цветанов от листата на кандидатите за народни представители, за да може срещу него  да бъде проведено разследване, тъй като тези служители от Министерството на вътрешните работи не могат да бъдат възложители или потребители на милиционерско –политическа информация, която е събирана. Това е повече от очевидно, така че нека ГЕРБ, да не крие Цветанов в листите, както на времето Галеви се бяха скрили, като кандидати за народни представители – единият в Перник, другия в Кюстендил, а Алексей Петров беше кандидат за президент.  Да не се повтаря тази грозна сцена с прикриване през изборите.

Очевидно е, че ГЕРБ трябва да се разграничи от действията на Цветанов, който си е служил с полицията, като милиционер събиращ политически сведения за противника. Ако ГЕРБ не го направи на практика ще сподели цялата тази отговорност, ще излезе, че всичките те са хора, които не разбират, че с това се руши демокрацията. И всъщност това вече не е демокрация.
Аз в прокуратурата разреших да бъдат  проследени обажданията, дадох си телефона, освен това казах това, което знам и може да им е полезно, така че аз съм им съдействал. Но е наистина крайно неприятно това подслушване. Но пък от друга страна чух Димитър Бъчваров да казва, „ако бяха разбирали какво си говорим, г-н Костов, нямаше да я докарат до този провал, до който стигнахме”.

Относно кампанията и изборите, той допълни:

„Програмата три стъпки е може би най-сериозният документ, с който излиза политическа партия и коалиция на настоящите избори. С тази програма ние предлагаме решения конкретни на политическата, социалната и икономическата криза. Сигурно ще има дискусия на най-различни места. Може би точно тук. Интересът, който предизвиква начинът, по който беше заимствано от останалите политически партии, които започнаха да повтарят цели части от нея, показва, че това е един много сериозен и силен документ. Най-важното са трите битки, три стъпки, но и три битки с злоупотребяващите монополи, за отнемане на придобилата неправомерно власт администрация и с организираната престъпност”.

Източник: vlastta.com

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>