Почистване на плажа Паша дере

Днес водачът в листата на коалиция ДСБ – БДФ за Варна и зам. председател на ДСБ – Радан Кънев осъществи акция за почистване на плажа Паша дере заедно с членове на ДСБ – Варна. Също така се включиха собственици на къщи в района.

„Поех ангажимент пред живеещите в Ракитника и Боровец да няма компресорна станция на газопровод на девствения плаж и местност, граничеща с две защитени територии, за да запазим природата там, и едновременно с това да има възможности да се развива Варна в южна посока, но без индустриализация“, пише на фейсбук страницата си Радан Кънев.

“Южен поток” ще доставя руски газ за Европейския съюз, заобикаляйки Украйна. Според проекта съоръжението ще доставя на европейските потребители 63 милиарда кубични метра газ годишно. Газопроводът с дължина над 2300 километра трябва да започне работа от края на 2015 година и да доставя газ за Западна Европа, през Черно море и Балканите.

Протести няма да допуснат заустването на лагуната на любимия за истинските ценители на плажа Паша дере, каза Радан Кънев. Той още веднъж заяви готовността на младежите в ДСБ да блокират мястото, ако започне да се изпълнява намерението според проекта „Южен поток” тръбата да мине оттам. Зоната е обявена за защитена по Закона за биологичното разнообразие и държавата ще бъде принудена да спазва собствените си разпоредби, каза Кънев. В протестите ще се включат и от НС „Единство”, по техни думи.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>