Радан Кънев: Лиляна Павлова да се оттегли от листата на ГЕРБ

radan

Причината за искането е ремонтът на бул. “Владислав Варненчик”, който според ДСБ е скъп, а в същото време се изпълнявал некачествено.

Лиляна Павлова да се оттегли като водач на листата на ГЕРБ във Варна, призова водачът на листата на ДСБ във Варна Радан Кънев.

След вчерашните разкрития и публикации на ДСБ, свързани с ремонта на бул. “Владислав Варненчик”, очевидните злоупотреби, свързани с този ремонт, гигантската сума, която се харчи, днес ГЕРБ се оттеглят от собствения си предизборен проект, каза Кънев.

От ДСБ във Варна заявиха във вторник, че, за да “оправдаят” издигането на бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова начело на варненската листа, от ГЕРБ са започнали скъп ремонт на бул. “Вл. Варненчик” на стойност 5 млн. лева. С тези пари, според ДСБ, е можело да се преасфалтират улиците в поне два варненски квартала. В същото време ремонтът на булеварда се извършвал некачествено.

Според него, ГЕРБ “се опитват да хвърлят вината върху лица от Община Варна, които също са издигнати от тях, тяхното управление и избрания с тяхна подкрепа кмет Кирил Йорданов.”

Смятаме, че в момента всички жители на град Варна стават заложници на една очевидна некомпетентност и много сериозни съмнения за корупция, каза Радан Кънев.

“Като при това положение, при очевидно проявеното безхаберие от МРРБ при отпускането на тази гигантска сума, която очевидно се оказва недостатъчна, ние смятаме, че най-малкото, което трябва да се случи, е г-жа Лиляна Павлова да се оттегли като водач на варненската листа на ГЕРБ. Не виждам с какво лице тя ще погледне варненци оттук нататък”, заяви Радан Кънев.

Отпуснатата сума за ремонта на бул. “Владислав Варненчик” във Варна е 5 милиона лв., които обаче не стигат. Останали са 800 м, за да се ремонтира пътят, но след като парите свършват, се налага строителството да спре, посочват още от ДСБ.

Източник: www.vesti.bg

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>