ПЪРВА СТЪПКА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ КРИЗАТА – ДОСТОЙНИ ДОХОДИ

radan

Кризата и ниските доходи не са стихийно бедствие, а резултат от лошо управление, корупция и върховенство на чиновника.

Днес ясно виждаме, че властта на мафията и богатството на гражданите са несъвместими. Корупцията, бюрокрацията и монополите ни струват десетки хиляди загубени работни места за самонаети и работници в малки и семейни фирми. До вчера, те осигуряваха доходи за себе си и за семействата си. Сега са в сивата икономика или без работа.

Можем да променим това, като наложим строги правила срещу монополните цени, гарантираме конкуренцията, особено в комуналните услуги и цените на храните. Като незабавно спрем партийните назначения и уволнения. И най-вече – като намалим корупцията в обществените поръчки и насърчаваме малките фирми и младите специалисти да развиват бизнеса си и да създават работни места.

Поехме ангажимент и вече работим за възстановяване на инфраструктурата на Североизтока чрез модернизация на пристанищата във Варна и Русе и възстановяване на транспортния коридор Варна-Русе-Европа. Това ще възроди търговията, леката и хранителната промишленост, консервното производство. Ще даде работа на десетки хиляди и ще ограничи силно вилянието на групировките.

В нашето общество, стотици хиляди са безпомощни пред ударите на кризата – хора с увреждания, самотни родители, младежи без образование, пенсионери. Повечето пенсионери са внасяли честно осигуровките си и имат десетилетен трудов стаж, а получават мизерни доходи. Ние покрепяме солидарността и знаем, че само чрез премахване на всички привилегии и чрез откриване на нови работни места можем да осигурим защита на здравето, справедливи пенсии и помощ за най-слабите.

Ние, политиците, не можем да извадим страната от кризата и да повишим доходите. Над половин милион смели и инициативни българи обаче могат. Ние ще използваме участието си във властта, за да имат свободата и условията да го направят. Да помогнем да се освободят от бюрокрацията, мафията и монополите, които ги спират.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>