Д-р Илко Семерджиев и д-р Иван Пипонов обсъдиха здравната реформа с лекари и здравни работници

2013-04-25-KustendilСреща с лекари и здравни работници за обсъждане на реформата в здравеопазването проведоха министърът на здравеопазването в правителството на ОДС Илко Семерджиев и водачът на листата на ДСБ д-р Иван Пипонов в Кюстендил. Тя се състоя в залата на Общинската поликлиника.

“Посланията ни са към три групи- пациентите, медиците и към тези, които дават парите за осигурителните вноски. На първо място нашата програма предвижда да не бъдат допускани такива лоши практики, като например искане на пари от болния за избор на екип и разни други доплащания. След като един човек си е платил здравноосигурителните вноски, никой не може да му иска пари, освен за административните такси, които са минимални. Това няма да повлияе на доходите на лекарите. За да има достатъчно ресурс за това нещо ще вдигнем разходите за здравеопазване от 4 на 6 % от брутния вътрешен продукт. На бизнеса искаме да кажем, че ние нямаме намерение да вдигаме здравноосигурителната вноска. По- големият ресурс ще го осигурим чрез тези, които не са здравноосигурени и чрез подобрение в икономиката, както и освобождаване от данък печалба и от ДДС за стопанската дейност всички лечебни завадения”, заяви в Кюстендил Илко Семерджиев. Според него е необходимо и освобождаване от ДДС и лекарствата за хората, които ползват безплатно лечение по Здравна каса.

“Не се съмнявайте, че солидарността, която бе нарушена, ние ще успеем да я възстановим. Сигурността на гражданите ще бъде. Хората, които могат да направят това са хората от ДСБ.
Може да бъдете уверени, че ние няма да оставим на заден план здравеопазването. Лекарите се наричат лекари откакто съществува това правителство на Иван Костов с министър Илко Семерджиев”, каза д-р Иван Пипонов.

//

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>