Из хрониките на Деница Сачева

Днес бях в кравеферма. В интерес на истината видях бременна крава, но не я снимах. Няма и да ви пиша за нея. Щото скарида – това звучи европейско! Бременна крава е някак семпло. Ще ви споделя обаче какво ми казаха животновъдите. Без коментар.

“Знаете ли защо работим толкова много, а сме толкова зле? Защото трябва да издържаме тези дето само приказват.”

“Докога само ще оцеляваме? Няма ли да работим някога и за усъвършенстване?”

“Знаеш ли що не усвояваме средства по програми? Те са само за мегафермите. Освен това ние сме честни хора, като усетим нещо непочтено се дръпваме. Ние с труд си изкарваме прехраната, не с шашми.”

“За последен път гласувах с удоволствие през 2001 г.”

“Аз земеделски министър, който сутрин е по 3 телевизии го уволнявам за пет минути. Земеделската работа се върши рано от зори. Той въпроси трябва да решава, не да ми се звери от екрана. ”

“В Хасковска област има 2-3 средни ферми. Ако имаше 100 – нещата щяха да изглеждат по друг начин. Земеделието може да изведе България в друга орбита само за 2 г.”

Деница_Сачева

Един коментар напишете коментар

 1. ДИМИТЪР ИВАНОВ ТАКЕВ says:

  ЗДРАВЕЙТЕ!!! ПРОВОКИРАХТЕ МЕ С ТОВА ” Защото трябва да издържаме тези дето само приказват”!!! АЗ ДОСТАТЪЧНО СЪМ РАБОТИЛ И ОСИГУРЯВАЛ ВИНАГИ НА МАКСИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД. ИМАМ 34 ГОДИШЕН СТАЖ ОБЩО, НО КАТО ПРОЦЕНТ ПЕНСИЯТА МИ Е 72%, ОТ БАЗАТА. ИЗЧИСЛЕНАТА ПЕНСИЯ Е БЛИЗО 1400лв, НО ИМА ТАВАН, КОЙТО ЗА ПЕТТЕ ГОДИНИ ПЕНСИЯ, ПРИНУДИТЕЛНО ПЕНСИОНИРАН МЕ Е ОЩЕТИЛ НАД 30000ЛВ. ТАКЪВ „ПРЕКРАСЕН” КСО СЕ ИЗМИСЛИ И ПРИЕ 2000г. ОЩЕТИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ХОРА, РАБОТИЛИ ПРИ ТРУДНИ И НЕЗДРАВОСЛОВНИ УСЛОВИЯ. УСЛОВИЯ ПРИ ПЪРВА КАТЕГОРИЯ ТРУД. ТОЗИ КСО ПРЕМАХНА И КАТЕГОРИЯТА В НЯКОИ ОБЕКТИ, ПОДЗЕМНИ, КАТО Я ПРИРАВНИ НА ТРЕТА-КАНЦЕЛАРИЯ !!!!! СМЯХ ЗА РЕДАКТОРИТЕ И МАШИНКИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ!!!
  УВАЖАЕМА ГОСПОЖО, АЗ СЪМ ВИСОКО ОБРАЗОВАН ЧОВЕК, ЕЛЕКТРОИНЖЕНЕР И ВТОРО ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ИКОНОМИКА. ВЛАДЕЯ ДВА ЕЗИКА ДОБРЕ, НЕМСКИ И АНГЛИЙСКИ И СЪМ С ВИСОКА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ ПРИДОБИТА В УНИВЕРСИТЕТА НА АВВ ШВЕЦИЯ В гр. ВЕСТЕРОС. НЕ СЪМ „ КАЛИНКА” ИЛИ „ЗЛАТКА”!!!! МОЯТА ФАМИЛИЯ И РОДА Е УПРАВЛЯВАЛА БЪЛГАРИЯ БЛИЗО 50 ГОДИНИ. ВНУК СЪМ НА ЕДИН ОТ ОСНОВАТЕЛИТЕ НА ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ И МИНИСТЪР МНОГОКРАТНО,УБИТ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ, ПЛЕМЕННИК НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ВСЕ ОЩЕ НАЙ-ДОБРИЯ ДИПЛОМАТ И ПЪРВИЯТ ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАН КМЕТ С НАЙ-ВИСОК ПРОЦЕНТ ОТ КМЕТОВЕТЕ В Р.БЪЛГАРИЯ 1991г НА 13 ОКТОМВРИ, 75%. ТАКА,ЧЕ НИКОЙ НЕ РАБОТИ ЗА МЕН. АЗ СЪМ СИ ПЛАТИЛ ДОСТАТЪЧНО НА ДЪРЖАВАТА, НО НЯМА РЪКОВОДИТЕЛИ – ДЪРЖАВНИЦИ, А САМО ХОРА НА ИЗГОДАТА. УМИШЛЕНО НЕ СПОМЕНАВАМ ИМЕНА. ВАШИТЕ ЛИДЕРИ И СЪПАРТИЙЦИ МЕ ПОЗНАВАТ, АКО РАЗБИРА СЕ ЖЕЛАЯТ. АЗ НЕ ЛЪЖА ,НЕ КРАДА, НЕ СЕ СЪРДЯ НА ХОРАТА!!! ПОМАГАМ И ДАВАМ ТАМ КЪДЕТО Е НЕОБХОДИМО. НЕ УГОДНИЧА НА НИКОГО. НЕ ЛАКЕЙНИЧА. ИМАМ ВЪЗПИТАНИЕ И ПРИНЦИПИ И ЗАТОВА МЕ ПЕНСИОНИРАХА. ЕЛЕГАНТЕН ХОД ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ МЕН.
  НЕ МОГА ДА УВАЖАВАМ ИНСТИТУЦИЯ ,В КОЯТО СЕ БИЯТ ДА ВЛЯЗАТ МОГАТ ИЛИ НЕ МОГАТ, ЗНАЯТ ИЛИ НЕ ЗНАЯТ !!!
  В БЪЛГАРИЯ НЕ ОБИЧАТ ПРИНЦИПНИТЕ, ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ ХОРА !!! ПРИМЕРИ ХИЛЯДИ !!! ТЕ НАПУСКАТ МАСОВО, ЗАЩОТО ДРУГАДЕ ГИ ОЦЕНЯВАТ И ЦЕНЯТ!!!
  ОСТАВАЩ С УВАЖЕНИЕ!!!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>