Един майски ден в Силистра

947090_560278920679295_1602684004_n

Един майски ден в Силистра
от Методи Жейнов

Един хубав майски ден

на площада тихо се издига сцена, хората минават и любопитно гледат.

Шушукат, довечера ще има концерт.

На няколко метра от тази сцена други люде се суетят в една шатра, шатрата на ДСБ и БДФ, раздават флаери, обясняват на хората кои са и какво предлагат. Уви , хората не са толкова любопитни да научат за техните идеи.

Привечер се появява известно всички лице, слиза необезпокоявано от автомобила си и тръгва по Силистренския площад! Отново шушукане се чува от пейките -това е Иван Костов! Той се отправя към една зала за среща с хората, които се интересуват от утрешния ден!

Навън, след час започва концерт, съпроводен с появата на съмнителни лица, също известни на всички, дошли с кортеж и заобиколени с много охрана.

Същите тези махат от трибуната като в старото комунистическо време, хвърлят прах в очите на събралите се хора, за които това е събитие, без да могат да кажат нещо смислено!

Двеста метра по далеч в малка зала, също с хора, но не толкова много, слушат как може държавата ни да се промени, как можем всички ние да се почувстваме по сигурни, по спокойни, с по малко тревоги.

Това е г-н Иван Костов, който обяснява на хората тези идеи, води беседи, слуша техните истории. В името на по добър утрешен ден!

В това време отвън хората са усмихнати, щастливи, но забравили, че утре еуфорията е отминала, a така и не са чули как ще се подобри техният живот.

Кажете ми хора от площада! До кога ще живеем ден за ден? Кога най после българина ще се научи да гледа в бъдещето? До кога Българина ще се радва на фойерверките, които на следващия ден ги няма?

За тези които не са разбрали – номер 27 на 12. май е решението за утрешния ден!

Един коментар напишете коментар

  1. пламен гечевски says:

    Аз харесвам Костов като държавник. Той заслужаваше втори мандат, независимо от слуховете за 10%. Сега е късно, пък и той дълго мълча. Но не искам да приема присъствието на бившия просветен министър в това обкръжение. Не мога да преглътна факта, че децата ми бяха осакатени от неговото министерствуване.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Предишна публикация:

Следваша публикация: