Ген. Атанасов: Страната на Б.Б. – Бедност и Беззаконие

Три стъпки  за по-добра България” е мотото на предизборната програма на коалиция ДСБ-БДФ, която представи в Пазарджик водачът на листата ген. Атанас Атанасов. Тези 3 стъпки са доходи, работа и сигурност.
Някой превърна България в страната на Б.Б.. Това обаче не е страната на Бойко Борисов, а онази на бедността и безаконието, коментира ген. Атанасов.
Заедно с него пред медиите говориха Тодор Тодоров и Асен Попов. 27-годишният Тодоров е втори в листата на ДСБ-БДФ за 13-и МИР – Пазарджик. Асен Попов е машинен инженер, в момента има  малък собствен бизнес.
“Неминуемо, млади хора трябват на България и от тази гледна точка сме се опитали в нашата листа да има достатъчно хора, които да отговарят на този профил”, обясни Тодор Тодоров.
Генерал Атанасов представи и останалите участници в синята листа: четвърта е панагюрката Цонка Узунова, следват двама архитекти – Мехмед Дерменджи и Димитър Герасимов, Николай Василев,който работи в пазарджишката общинска администрация,  Маруся Николова – Минкова – фармацевт, и Мария Георгиева.
Атанас Атанасов каза още, че икономическа криза не не засяга само България. За разлика от другите страни в Европейския съюз обаче нашата страна е доведена до дълбока социална и политическа криза, което е довело и до извънредните парламентарни избори.
Със своя опит и на доказани достижения през годините, както и със своя разум, компетентност и решителност, ние имаме реални решения за излизане от кризата, каза още Атанас Атанасов. “Казваме, че има изход от тази ситуация, има път напред. Въпросът е в това, да се следват правилните политики, които да доведат до увеличаване на доходите за българските граждани, създаване на достатъчна заетост, за да може да се генерират доходи. И не на последно място, да се осигури сигурност в страната, като говорим за сигурност в широкия смисъл на думата. Защото на първо място сигурност означава здравеопазване, което да гарантира живот и здраве на хората. На второ място, сигурността означава добро образование. За съжаление към настоящия момент в областта на образованието имаме големи проблеми. Големи групи от подрастващите българи са неграмотни”, коментира ген. Атанасов.
Според него през последните 4 години на практика по законодателен начин са се гарантирали високите печалби на монополите, довели до невъзможността на българските граждани да си плащат сметките.
“За да може да има просперитет в икономиката, задължително трябва службите за сигурност и МВР да бъдат извадени от икономиката. За да се прекрати рекета, който се упражнява върху българския бизнес. Ние знаем, и затова работим усилено, че ще сме коалицията, която единствено ще представлява автентичните демократи в парламента. Нека хората, които през тези години са били  със сините, със СДС, с антикомунистическите сили в страната, да ни подкрепят, за да можем по-осезаемо да бъдем в парламента”, апелира Атанасов.
Той декларира, че ще работят след изборите за създаване на дясноцентристко правителство , но риторично попита: “След тази новина днес, кажете, как би се постигнало споразумение, ако ГЕРБ твърдят, че Цветан Цветанов отново трябва да бъде в правителството или вътрешен министър?”.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>