Позиция на ДСБ/БДФ – Сливен

police-state26Подслушването е звено във веригата, стегнала кризисно страната

Когато член на кабинета на една управляваща партия обяви публично, че в страната има „политическо мракобесие”, това е повече от вътрешнопартиен скандал или проява на нездрави междуличностни отношения. Нещата се замъгляват обаче от факта, че хвърлилият „бомбата” Мирослав Найденов е разследван за злоупотреби  и е отстранен в последния момент от участие в предсрочните избори. И още по-сложно става от неяснотата дали това негово скандално твърдение за тотално незаконно подслушване, включително и на държавния глава, е предприето без знанието на бившия премиер Борисов и доколко е защитна теза на бившия министър по повод на разследването му. Известно е от откритото му сервилничене, че този член на кабинета не отиваше дори по-малка нужда без знанието на своя премиер. При това само Найденов от всички министри  е използван като спаринг партньор от Борисов за прилагане на уменията си в бойните изкуства… Случаят в Япония. А най-същественото в скандала и най-опасното всъщност за демократичните устои на страната е, че все по-неизбежни стават въпросите за каква партия, за какво правителство на демократична държава става въпрос!? Въпроси, на които преди да отговори правосъдната система по всеки конкретен случай, трябва всеки да си отговори сам на 12 май.

Обществото все още като че ли има слаба чувствителност към темата за подслушването. Но, то, подслушването,  е звено от веригата, която е стегнала политически, икономически и социално страната, по време на сваленото / или самосваленото/управление на ГЕРБ.

Предизборен щаб на коалиция ДСБ/БДФ – Сливен          

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>