Иван Костов: От кризата може лесно да се излезе, достатъчно е добро управление, което поставя в центъра проблемите на хората

Dohodi_rabota_sigyrnost_news

Публикувано в http://infopleven.com

Излизането от кризата, в която се намира страната ни, няма да е толкова трудно. Решения има и те са само на една ръка разстояние – достатъчно е да има едно добро управление, което слага човека в центъра на нещата. Не монополите и приятелските кръгове, а самия човек с неговите проблеми.Тогава нещата са лесни и лесно решими. Това заяви лидерът на Демократи за силна България – Иван Костов, който беше в Плевен за откриване на кампанията на Коалиция „Демократи за силна България – Български демократически форум”. Според него третата криза, в която страната ни попадна, се дължи изцяло на управленска и политическа некомпетентност и слабост, тъй като начело на страната са хора, които са нерешителни и неспособни да завършат започнатото преди тях.

Иван Костов подчерта, че един от най-големите проблеми в момента е спирачката, която местната и централната власт поставя на бизнеса и така администрацията се превръща в средство за изнудване, лишавайки хората от средства за живеене.

Водачът на листата на Коалицията „ДСБ-БДФ” за 15 МИР Плевен – Георги Караджов, обячи, че те имат три основни послания за тази предизборна кампания – доходи, работа и сигурност.

SAM_7602

„Ние знаем как можем да спестим доходи за всяко българско семейство. Ние ще продължим нашата война с монополите, която започнахме още през зимата на 2011 г.”, каза Караджов.  С третото си послание – сигурност, от ДСБ-БДФ имат предвид сигурността във всичките й измерения – сигурност за семейството, за имуществото, за бизнеса, за добро образование и качествено здравеопазване.

С тези послания разчитаме на 12 май да постигнем силен успех за единствената дясна формация в България, подчерта той.

На срещата в читалище „Съгласие” бяха представени деветимата кандидат-депутати, включени в листата на коалицията за предстоящите избори. Това са:

  1. Георги Караджов – два мандата кмет на Община Левски – 2003 – 2011 г. Роден през 1960 г. в гр.Левски, израснал е в с.Българене, където днес живеят родителите му. Женен е, има двама синове и внук. Завършил е гимназия ,,Анастасия Димитрова” и Учителския институт в гр. Плевен; след това  -  ВТУ ,,Св.св. Кирил и Методий”. Бил е учител в с.Стежерово и гр. Левски, от 1993 до 2003 г. е директор на Център за работа с деца, като от 1999 до 2003 г. е и председател на Общинския съвет в гр.Левски. От 2003 до 2011 г. е кмет на общината. В СДС е от 1990 г., в ДСБ – от 2004 г. От март 2012 г. е главен секретар на ,,Демократи за силна България”. 
  2. Тодор Еленков – директор на дирекция „Административно обслужване и международно сътрудничество” на Община Плевен от 2007 до края на 2011 г. Женен, с две деца на 25 и 18 години. Завършил е френска филология, бил е три години учител по френски език в Музикалната гимназия в гр. Плевен. В продължение на 18 години е президент на собствена търговска фирма. От март 2012 г. е регионален директор за градовете Плевен и Ловеч на охранителна фирма Боду-ООД. Бил е успешен ръководител на проект за създаване на областен информационен център на ЕС в град Плевен. Трети мандат е общински съветник в плевенския Общински съвет. Председател на общинската организация на ДСБ в Плевен. 
  3. Мария Монова  - от 2006 г. работи в Дирекция „Военно-исторически музеи” Плевен като екскурзовод и ръководител отдел „Връзки с обществеността”, а от 2010 г. е заместник директор в същата институция. Има син в 11 кл. на МГ „Гео Милев” Плевен. Завършила е българска филология и история във ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”. Има следдипломна квалификация по стопански мениджмънт към УНСС. От 1991 до 2003 г. живее и работи в София. Членува в ДСБ от 2004 г., а от 2011 г. е зам.председател на ДСБ-Плевен. 
  4. Д-р Николай Милев – навършва 45 години в деня на изборите – 12 май. Има дъщеря на 10 години. Родителите му са пенсионери, развиващи собствен бизнес. Завършил е медицина в МУ-Плевен, работи като семеен лекар в Община Червен бряг. Членувал е единствено в СДС и ДСБ.  Интересите и желанието за участие в политическия живот се определят от жизненото му кредо, което заявява, че ще отстоява винаги – NON SIBI SED OMNIBUS – НЕ ЗА СЕБЕ СИ, А ЗА ДРУГИТЕ.
  5. Д-р Яким Якимов  - 49 г., завършил Медицински университет – Плевен и факултативно журналистика през 1990 г. Има специализации по неврология, акупунктура, хомеопатия, обща медицина, здравен мениджмънт, и фирмен и финансов мениджмънт в Цюрих. Работил е в СЗУ и Неврологичен кабинет в Общинска болница – Левски. От 2000 година е семеен лекар. Автор е на 5 книги – за битието лекарско, пътеписи и романа ,,Second life”. Семеен, с две дъщери, съпругата му също е лекар. Учредител и председател на ДСБ – Левски от 2004 г. В последните 4 мандата на местната власт е общински съветник Община Левски.
  6. Диян Станков –  43 г., роден и живее в град Плевен. Женен, с едно дете. Завършил е висше образование в ТУ,,Ангел Кънчев” със специалност ,,Компютърни мрежи”. Учредител на ДСБ в гр.Плевен. Има собствен бизнес. Един мандат е заместник председател на ДСБ Плевен и два мандата Областен координатор на ДСБ.
  7.  Цанко Цветков - управител на собствена фирма от 1989 г. Роден е през 1966 г. в гр. Луковит. Израснал е в гр. Белене. Завършил е СА „Д.А.Ценов” гр. Свищов, специалност „Икономика и управление на индустрията”. Председател на ДСБ Белене. Бил е един мандат общински съветник. Председател на Училищно настоятелство към ОУ „Васил Левски” гр. Белене. Вицепрезидент на ФК „Гигант” Белене. Женен, с две деца. Не е членувал в други партии, освен в ДСБ.
  8. Димитър Чочев -  25 г., несемеен, завършил е РУ “Ангел Кънчев” – факултет ,,Бизнес и мениджмънт”, със специалност ,,Стопанско управление”. Участва активно в семейния бизнес , който развива търговия и пчеларство с помощта на Програмата за развитие на селските райони – ,,пчеларска програма” и ,,млад фермер”. Споделя идеите за дясно демократично развитие, даващо свобода на предприемчивите; до момента не е участвал в политическия живот.
  9. Слави Ангелов  – роден през 1940 г. в с. Биволаре, община Д. Митрополия, където завършва основното си образование, а средно специално – в икономически техникум в Плевен. Завършва Икономически институт във Варна и през 1965 г. е разпределен като икономист-плановик в МЗ Винарски машини, Плевен. Работил е в различни предприятия като началник планов отдел и главен счетоводител. Пенсионер е от 2005 г. Семеен. Член е на клуба на Съюза на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, школа за запасни офицери и родолюбиво войнство и гражданство – град Плевен. В целия си трудов път е бил безпартиен. Симпатизирал е на БЗНС-Н Петков, СДС, ДСБ, БДФ. Участвал е в изборни комисии и като наблюдател от името на тези партии.

 

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>