Доходи, работа и сигурност са трите основни послания на ДСБ

I_K_drs_news

Публикувано в http://plevenzapleven.bg

Превръщането на административните институции в България в средства за изнудване фактически лишава страната ни от огромни средства от Европейския съюз.Това заяви на 19 април в Плевен лидерът на ДСБ Иван Костов. Според него един от най-големите проблеми на страната ни в момента е злоупотребата, която си позволяват политиците, централната и местна администрация по отношение на бизнеса.

Той даде пример със собственик на малък магазин в Северозападна България, който всеки момент, по думите му, можел да бъде проверен от 10 институции, които да му наложат глоби и който трябвало да поддържа над 60 папки с документация. Това е удивителна злоупотреба, която много тежко удря бизнеса и пречи на усвояването на европарите, коментира Костов. Той уточни, че в Северозападна България е видял “много тежката ситуация на района”.
Лидерът на ДСБ бе в Плевен, за да участва в предизборна среща в читалище “Съгласие”, където бе представена кандидат-депутатската листа на ДСБ за 15-ти Плевенски МИР с водач Георги Караджов.
„Мога да бъда полезен, искам да съм полезен и знам как да го направим с Коалиция Демократи за силна България и Български демократически форум, – заяви Георги Караджов при откриването на предизборната кампания и представянето на листата. – В тези избори, ние имаме три послания – доходи, работа и сигурност”, каза той, като уточни, че по отношение на позицията за доходите, е важно да се види, как може да се спестят пари за всяко българско семейство.”

От ДСБ обещаха да продължат войната с монополите. Георги Караджов посочи, че точно в това е бил смисъла на законодателните промени, които само петимата депутати на ДСБ са внесли в Народното събрание, но не са били подкрепени. Целта е в новото Народно събрание групата на Коалиция ДСБ и БДФ да е по-голяма и по-силна и да има влиянието да налага тези полезни за българите решения.

„До 12-ти май остават още 23 дни, във всеки един от които, ние със своята убедителност, можем да защитим всяка една от 23-те години, в които полагаме плодотворни усилия. Не можем да приемем провалени политици и управници да обявяват целия 20-годишен период след демократичните промени за провален и неуспешен. Ние успяхме, защото днес България е член на елитния европейски клуб на преуспяващи държави, наречен Европейски съюз“, коментира Караджов. Той призова демократите да превърнат оставащите 23 дни в „забележителен път за истинската десница, чрез който да постигнем връщане към управление, каквото реализира Иван Костов между 1997 и 2001-ва година.”

На форума в читалище „Съгласие” в Плевен бяха представени и останалите кандидати за народни представители в листата на ДСБ: Тодор Еленков, Мария Монова, Д-р Николай Милев, Д-р Яким Якимов, Диян Станков, Цанко Цветков, Димитър Чочев и Слави Ангелов.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>