Обръщение на д-р Валентин Павлов

Valentin_PavlovУважаеми жители на Пернишка област,
Скъпи съграждани,

В края сме на една съдбоносна предизборна кампания, която ще определи как ще се управлява България през следващите години. Вярвам, че всички желаем едно и също: да живеем по-добре, да имаме стабилна работа, високи доходи, сигурност за нас и нашите семейства. През изминалия месец ние, кандидатите за народни представители от Коалиция „Демократи за силна България”-„Български демократически форум” посетихме всяко кътче на Пернишка област, срещнахме се с много хора и изслушахме проблемите им. Видяхме много красиви села, които пустееха, не се чуваше детски смях, нямаше млади хора, посрещаха ни тъжни и самотни възрастни майки и бащи, чиито деца са в чужбина поради липса на работа в родината си. Срещнахме се с безработни млади хора, които отчаяно търсят реализация в България, за да живеят достойно и независимо, а не да преживяват от доходите на родителите си. Срещнахме се с много работещи, но бедни хора, чиито заплати не стигат за покриване на сметки, кредити, такси за детски градини и ежедневни нужди. Видяхме затворени магазини, неработещи семейни фирми и малки предприятия, в които работниците са в отпуск поради липса на работа. Разговаряхме и с притеснени търговци и предприемачи, които са притиснати до стената от монополи, корумпирани чиновници, непосилни данъци и такси. Срещнахме се и с много представители на ромското население, които живеят в крайна мизерия и вече им е омръзнало да ги залъгват с празни обещания само по време на избори. Тези хора искат да изкарват прехраната за семействата си с честен труд и да са пълноправни членове на нашето общество. Много млади семейства ни споделиха, че условията за отглеждане на дете в България не са благоприятни и заради това раждаемостта е спаднала неколкократно през последните години.
При нашите посещения в Пернишка област видяхме много дупки по пътищата и улиците. Дупки има не само там, но и в образованието, здравеопазването, социалната политика и икономиката. Младежката структура на Коалицията ни маркира дупките в гр.Перник с три сини стъпки и номер 27, защото вярваме, че ние сме хората, които са в състояние да запълнят тези дупки и да решат многото проблеми на обществото ни. Ние не искаме хората да живеят в несигурност. Ние казваме „НЕ” на монополите, „НЕ” на несигурността, „НЕ” на бедността. Смятам, че липсата на възход в качеството на живот е признак на лошо управление. За да настъпи промяна, трябва да се гласува за личности.
Аз съм човек, който от много години се бори с всички проблеми. Винаги съм се стремял да помагам на хората с каквото мога и ще продължавам да го правя, защото човек в сърцето си трябва да обича и да бъде добронамерен. Старая се да бъда добър християнин, вярвам, че хората в неравностойно положение имат нужда от нашата подкрепа, затова вече 10 години с радост се грижа за денталното им здраве.Считам себе си за истински демократ, ценящ и уважаващ една от най-важните единица в обществото- семейството”.
Ние, от Коалиция „Демократи за силна България”-„Български демократически форум” ще освободим доходите от монополни цени, ще премахнем дискриминационната данъчна ставка от 15% за едноличните търговци, за да подпомогнем бизнеса. Ще създадем нови работни места посредством данъчни облекчения. Ще осъвременим държавните образователни изисквания. Спираме рекета над бизнеса и ще работим за създаване на сигурна среда. Парите за здраве ще бъдат увеличени от 4,1% до 6% от БВП, без повишаване на здравната вноска. Гарантираме пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии, защото смятаме, че майките и бащите ни заслужават спокойни старини.
Вярвам в подкрепата на хората, защото заедно преживяваме тежката икономическа криза в страната. Повишаване благосъстоянието на населението е общ безспорен интерес. Влошаване качеството на живот в България е свидетелство за икономическия упадък и за вредната политика не само на досега управляващите ни, но това влошаване датира още от времето на управлението на БСП и Тройната коалиция.
Затова нека гласуваме с номер 27, за да живеем като истински европейци! Гласувайте за по-добър Перник и по-добра България!

С уважение д-р Валентин Павлов – водач на Коалиция ДСБ-БДФ с номер 27.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>