Откриване

otkrivane_news

Преживяваме третата поред за България икономическа, социална и парламентарна криза от последните 20 години. В тази обстановка на бедност, корупция и беззаконие се намираме заради некомпетентното и нерешително управление на страната от политическа партия ГЕРБ и  екипа  Борисов- Цветанов. Масовите протести на хората бяха с ясни искания за незабавно намаляване на непосилните цени на тока, местните данъци, корупцията, повишаване на мизерните пенсии и работните заплати. Тези справедливи искания можеха да се решат със спешни законодателни промени от управляващото мнозинство  в българския парламент. Решението беше в ръцете на министър председателя Борисов, който избяга от отговорност и подаде оставка. Оставка, която хвърли станата  и в тежка политическа криза. Без излизане от тази криза не може да се намерят стимули за насърчаване на българският бизнес. Това са предизвикателства насочени към българският избирател, който трябва да вземе правилното решение. Избирателите да посочат управление което веднага да създава доверие, което да доведе до намаляване на лихвите по кредитите, отпушване на пазарите. В последно време се чуват гласове, че няма изход.

Ние от коалиция Демократи за Силна България- Български Демократически Форум Ви казваме, има изход, има надежда, има път напред.

Нашето предложение е оформено в три стъпки:

  • Доходи
  • Работа
  • Сигурност.

 Доходи

Освобождаваме доходите от монополни цени. Обявяваме война на монополите и слагаме край на техните злоупотреби с нови закони за превенция и контрол.

Облекчаваме доходите от данъци и бюрокрация. Премахваме дискриминационната данъчна ставка от 15% за еднолични търговци и облагането им като самонаети физически лица (свободни професии, занаятчии, фермери, еднолични търговци и дружества). Законодателно намаляване с 90% на бюрократичните процедури.

Създаваме нови работни места. Въвеждаме прости и ясни правила и преференции за самонаети лица и семейни фирми в трудовото, данъчно и осигурително законодателство.

Работа

Запазваме съществуващите работни места. Гарантираме финансова стабилност чрез запазване на „ валутния борд” и спешни мерки за излизане от кризата.

Подпомагаме малките и средни предприятия. Заменяме досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол.

Гарантираме конкурентноспособност на българското образование чрез осъвременяване на държавните образователни изисквания.

Сигурност

Обявяваме война на мафията и организираната престъпност. Оттегляме МВР от бизнеса. Създаваме сигурна среда: във всяко кметство – полицай.

Възстановяваме солидарността и справедливостта в българското здравеопазване, увеличаваме парите за здраве от 4,1% до 6,0 % от БВП без повишаване на здравната вноска чрез по-добра събираемост на здравните вноски.

Гарантираме пълно съответствие между вноските и получаваните пенсии. Премахване на всички привилегии в пенсионната система.

Проблемите с водата на Добрич могат да се решат само със средства от държавата, а не с общински заем.

Против сме експлоатирането на находищата на шистов газ в Добруджа.

Развитие на туризма и държавни инвестиции в брегоукрепване на северното черноморие.

Добруджа е дала на България и на света много талантливи, даровити и силни хора. Добруджанци винаги смело са заявявали какво искат. Нека престанем да доказваме, че можем да оцелеем като се лишаваме от елементарни нужди, нека силно и смело да изкрещим, аз искам да живея, аз искам да работя, аз искам да успея  в България.

Ние, от коалиция Демократи за Силна България-Български Демократически Форум:

  • Евгени Чобанов
  • Петър Петров
  • Антония Кирова
  • Ивайло Петров
  • Борислав Борисов,

искаме Вашето доверие, искаме Вашият глас в името на Добруджа, в името на България.                                                                                                             

Законност, работни места, солидарност за добруджанци с бюлетина номер 27!

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>