Деница Сачева сред узунджовските роми

Деница_Сачева_роми

В Денят на ромите – 8 април, Деница Сачева, водач на листа на ДСБ за Хасково, организира образователен форум за жителите на известното хасковско село Узунджово. В залата на местния театър се събраха над 100 роми, на които бе прожектиран образователен филм, представящ различни възможности за обучение и интеграция в обществото.

По време на срещата хората имаха възможност да разговарят и с местния здравен медиатор Живко Андреев. Той подробно им разясни с какво може да бъде полезен и с какви въпроси могат да се обръщат към него по всяко време. Живко обясни, че може да бъде връзката между ромската общност и здравните и социалните служби.

Деница Сачева е известна сред младите роми със своята съпричастност към проблемите на общността. В работата си като програмен координатор на Националния демократичен институт за България, тя има активна роля в работата на Стажантската програма за млади роми към Народното събрание.

Пред множеството от мъже, жени, младежи, които отдаваха почит на жертвите на ромския холокост, Сачева сподели, че е нейна лична кауза да работи за подобряване на условията на живот на ромите.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>