Ще правим паралелното преброяване на изборите заедно с гражданите

DIGITAL CAMERA

Във връзка опасенията ни, че ще има фалшифициране на вота и решението ни да направим пълно паралелно броене на резултатите, съвместно с международни и български НПО, тук направих среща с ядрото на местния протест от февруари-март. Имах приятен, дълъг разговор с няколко дами (габровки са граждански активни още от 19-ти век, когато Досювица Драгановата и Гаврилица Генчовата първо организират жените да попречат на бременна туркиня да роди в Габрово / има такава забрана от Султана/ а след това създават дружество “Майчина грижа”….)

Не се съгласих с част от нещата, които казаха, не ги убедих в някои от моите тези. Но постигнахме съгласие, че гражданският контрол на честността на изборите е абсолютно необходим и ще работим заедно на 12-ти. Накрая дамите ми подариха едно габровско паве с посвещение. Това беше най-задължаващия подарък за именния ми ден!

DIGITAL CAMERA

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>