Д-р Мавроди Калейнски: Първият ни въпрос в Парламента ще е дали Цветанов ще се извини на лекарите от Горна Оряховица

news_6318_DSB GO 1

Не искаме да живеем в България, в която лекарите са проснати на земята, когато си вършат работата. Ще се извинят ли бившите управляващи и най-вече ексвътрешния министър на моите колеги от Горна Оряховица за съсипаните им животи. Това ще е първият ни въпрос, ако сме в новия Парламент, обеща д-р Мавроди Калейнски в злата на горнооряховския Младежки дом, където Коалиция ДСБ и БДФ представи листата си тази вечер.

Ние не сме професионални политици, но България има нужда от хора като нас – честни, работещи, почтени. За да върнем сигурността, да има работа и доходи, изберете № 27 в интегралната бюлетина, призова водачът на листата за IV МИР  -В. Търново.
Ние познаваме д-р Калейнски като умерен в думи и дела човек, който не отказва помощ на никого. Затова подкрепяме и кандидатите на коалицията ДСБ – БДФ. Това са хората, които съхраняват нашите ценности, каза председателят на обединение „СДС основатели“ – В. Търново Данчо Попов.

След водача на листата по няколко думи пред симпатизантите в Горна Оряховица казаха и останалите кандидат-депутати на Коалиция ДСБ – БДФ. Стабилност и сигурност за образованието иска втората в подреждането – преподавателката във ВТУ Славка Марчевска, представител на БДФ. Знаем какво искаме и как да го направим, подчерта третата – адвокат Людмила Илиева. Истинска конкуренция и пазарна икономика са приоритетите на четвъртия Стефан Спасов. Искам да съм щастлива в България, това означава да съм спокойна. А така съм се чувствала само по времето на Костов, затова сега избирам ДСБ и № 27, каза другата горнооряховска кандидат-депутатка Петя Тихинова. Общината има още двама представители в листата – Атанас Кокорков и Йордан Бойчев.

Политическата част на срещата завърши с кратко представяне на програмата на ДСБ и БДФ от общинската председателка на ДСБ в Горна Оряховица Людмила Илиева. Имаме три основни цели – доходи, работа, сигурност и конкретни стъпки за реализирането на всяка от тях, каза третата в листата. И изброи някои от най-важните акценти в програмата – полицай във всяко населено място, следствие и прокуратура в съдебната власт, граждански контрол и намаляване на мандата за главния прокурор, намаляване числеността и начина на избиране на ВСС. В икономиката стъпките са преминаване от разрешителен към уведомителен режим за стартиране на малък и среден бизнес. Без данъци за доходите под минималната работна заплата. Нулева ставка за корпоративен данък, ако печалбата се реинвестира в България. Намаляване на бюрокрацията с 90 %, прекратяване на политически уволнения и назначения, предимства на малки местни фирми при обществени поръчки. Без ДДС за лечебни заведения и стриктно спазване на принципа „Парите следват ученика“ в образованието.

Това са само малка част от мерките, записани в програмата на ДСБ и БДФ. Най-важното е, че в центъра й е гражданинът и неговото достойнство. Което на фона на лавинообразно растящите скандали за подслушване се оказва особено важно, каза Людмила Илиева и завърши с максимата на Коалиция ДСБ – БДФ: По-добри хора правят по-добър живот в по-добър свят.

news_6318_DSB GO 2

д-р Мавроди Калейнски

news_6318_DSB GO 3

адв. Людмила Илиева

regnews.net

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Предишна публикация:

Следваша публикация: