Д-р Илко Семерджиев: Провалът на ГЕРБ може да предизвика хуманитарна криза в страната

илкВодачът на листата от Коалиция ДСБ – БДФ в Първи МИР, Област Благоевград, определи скандала с подслушванията като “много сериозен гаф”, единствен изход от който е отстраняването на Цветан Цветанов от политическия процес

“Това е много сериозен гаф. Не напразно медиите го нарекоха “българският Уотъргейт”. Всички знаем как завърши това в Съединените щати – с оставката на един президент*. Вероятно така ще приключи и в България”, коментира пред Sandanski1.com скандала с подслушванията водачът на листата от Коалиция ДСБ – БДФ в Първи МИР, Област Благоевград, д-р Илко Семерджиев.

Той подчерта, че подобен вид нерегламентирани действия на силовите органи няма как за бъдат толерирани, особено когато се отнася до подслушване на конкуренти в политиката, журналисти и хора, които свободно изказват мнението си.

“Очаквам този проблем да продължи да се задълбочава, докато не се стигне до едно резонно решение – оттегляне на този, който го е предизвикал”, прогнозира д-р Семерджиев.

Демократи за силна България ще настояват разследване на бившия вътрешен министър и шеф на предизборния щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, както и да бъде отстранен от участие в изборите заради нарушенията в МВР.

“Няма истински демократ, който да толерира подобна новина и да позволи тя да бъде заметена под масата. Отговорността трябва да се понесе в момента, в който се разкрие сгазване на закона. Само оставката е изход”, смята д-р Семерджиев.

Запитан как ще коментира “пейзажа” на българската политическа сцена, д-р Семерджиев изрази безпокойство, че икономическата, социална и политическа криза, която предизвика ГЕРБ в края на мандата си, може да се задълбочи толкова, че да прерасне в хуманитарна.

“За съжаление изборите са извънредни – феномен, който не бяхме виждали от 1997 година насам. Хората не можаха да издържат на натиска на цените на топлинната и електрическа енергия, както и на други стоки от голяма необходимост през зимата. Неадекватната политика на ГЕРБ изведе протестиращите на улицата. Единствено предизборната кампания в страната ги прави търпеливи в ситуация, в която не могат да се взимат политически решение, каза д-р Семерджиев.

Той изрази съжаление, че нито една политическа партия, а и президентът Плевнелиев, не приеха предложението на ДСБ за съставяне на програмно правителство, което да довърши прекъснатия управленски мандат на ГЕРБ, правителсто, което да има законодателна инициатива и приложи бързи икономически и социални действия, които да стабилизират страната.

Д-р Семерджиев съобщи, че е подготвил специални предложения в областта на здравната политика, адресирани към хората, бизнеса и самото лекарско съсловия, към което принадлежи.

С тези предложения Sandanski1.com ще ви запознае в близките дни.

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>