Кандидати

Кандидати

  Благоевград

 • Ilko_Semerdjiev

  Илко Семерджиев

  Д-р Илко Семерджиев е учредител на БЛС през 1989 г. и три мандата член на УС, два от които е зам.-председател; създател на НЗОК и неин пръв директор; заместник-министър на здравеопазването в три правителства и министър на здравеопазването в правителството на Иван Костов. Към момента - почетен председател на Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване.

  Мото: Здравеопазването е в основата на личното благосъстояние и свобода за всеки отделен човек и на икономиката като цяло, защото само здрави, свободни и работоспособни хора могат да създават блага – за себе си, за семействата си, за фирмите и обществото. Ето защо ние от ДСБ, сме твърдо решени да доведем до успешен край здравната реформа, която първи започнахме още през 1997 – 2001 година.

  Бургас

 • Веселин_Методиев

  Веселин Методиев

  Веселин Методиев е заместник-председател на Демократическата партия от 1995 г. От 21 май 1997 до 21 декември 1999 г. - заместник министър-председател и министър на образованието и науката в правителството на Иван Костов. “. Член на Настоятелството на Нов Български Университет. Основател на Демократи за силна България (ДСБ) през 2004 г. Депутат в 37-то, 38-то, 40-то и 41-во Народно събрание. Председател на Националния предизборен щаб на ДСБ.

  Мото: Аз съм човек, който е повярвал, че има кауза за силна България в обединена Европа и смятам, че всеки патриот може да работи за такава политика.

  Варна

 • Radan-Side

  Радан Кънев

  Радан Кънев е адвокат по професия, съдружник в адвокатска кантора. Член на ръководството и председател на младежката организация на БЧК до 1998 г. Публицист, автор на десетки политически публикации и на политическия интернет-дневник „Записки на реформиста“. Заместник-председател на ДСБ от 2011 г. Отговаря за социалната политика в партията.

  Мото: Ние сме за равни права, честни правила и благосъстояние чрез труд.

  Велико Търново

 • Mavrodi

  Мавроди Калейнски

  Д-р Мавроди Калейнски е лекар със специалност акушерство, гинекология и репродуктива медицина със специализации в САЩ, Холандия, Унгария, Англия, Швейцария. Участвувал в международни миротворчески мисии на ОССЕ през 1997 и 1998г. в следвоенна Босна и Херцеговина, и през 2001 г.- в Косово. Трети мандат член на УС на РЛК Велико Търново. Учредител на ДСБ и трети мандат председател на общинска организация на ДСБ-Велико Търново. Общински съветник 2007 – 2011 г.

  Мото: Можем да спасим отново България от кризата!

  Видин

 • Момчил_Станков

  Момчил Станков

  Момчил Станков е адвокат по професия, член на адвокатска колегия във Видин. Общински съветник, председател на Постоянната комисия ПУКИ. Секретар на Постоянната комисия по местно самоуправление и нормативна уредба. Член на ДСБ от 2005 г. Председател на общинското ръководство на ДСБ и регионален координатор от 2009 г.

  Мото: Демокрация, Справедливост, Бъдеще!

  Враца

 • Асен_Агов

  Асен Агов

  Асен Агов е български политик от Съюза на Демократичните сили, по-късно – от Демократи за силна България. Народен представител в 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. Заместник-председател на 39-то Народно събрание.

  Мото: Синьото знаме остава в нашите ръце. Вдигам го високо и няма да го изпускам през цялата битка!

  Габрово

 • Борис_Станимиров

  Борис Станимиров

  Борис Станимиров е магистър по молекулярна биология. Има над 10 годишен опит в международни финансови институции. От 2012 г. ръководи информационните центрове на евродепутат Светослав Малинов.
  Международен секретар на МСДС и заместник - председател на Европейските млади консерватори (EYC) под патронажа на баронеса М. Тачър. Учредител на ДСБ и член на първото софийско ръководство. Кандидат за Европейския парламент през 2009.

  Мото: Нужна е не просто нова политика, а нов начин на правене на политика. Моите конкуренти искат да ги пратите в София, за да потънат в кабинетите на жълтите павета. Аз ви предлагам точно обратното: ако ме изберете, ще живея в Габрово и ще ходя в София на работа, шофирайки собствената си кола.
  Ще правим политика заедно, тук, всеки ден.

  Добрич

 • Евгени_Чобанов

  Евгени Чобанов

  Евгени Чобанов е общопрактикуващ лекар в Каварна от 2000 година до сега. Учредител на ДСБ и председател на общинското ръководство в Каварна.Общински съветник четвърти мандат в общински съвет Каварна. Председател на общински съвет Каварна от 2006 до 2011 година.

  Мото: Законност, работа, солидарност.

  Кърджали

 • Мухарем_Мехмедов_Кърджали

  Мухарем Мехмедов

  Мухарем Мехмедов е завършил Истанбулски университет, Факултет по политически знания, специалност „Обществено управление“. Учредител на сдружения „Балканлълар“ и Балкан тюрклери“. Коментатор в СИН Иншаат АД, гр. Истанбул.

  Мото: Постигане на разбирателство и единство между българските граждани.

  Кюстендил

 • Иван_Пипонов

  Иван Пипонов

  Д-р Иван Пипонов е лекар хирург с магистратура по стопанско управление и здравен мениджмънт. Учредител на Демократи за силна България, председател на общинската организация в Кюстендил от 01.09.2004г., регионален координатор за Кюстендилска област от 14. 09. 2008г.
  Общински съветник от ДСБ в Кюстендил, член на комисиите по здравеопазване, образование и регионално развитие.

  Мото: Ние сме десницата, държаща запаления факел на мечтата за по-добра България!

  Ловеч

 • Калин_Янакиев

  Калин Янакиев

  Калин Янакиев е професор, доктор на философските науки, преподавател във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Международното общество за изследвания на средновековната философия (SIEPM). Автор на редица книги, студии и статии в областта на философията, религията и културата.
  Член на Националното ръководство на ДСБ и председател на вътрешнопартийната комисия по култура, вероизповедания и медии.

  Мото: Сигурността без свобода е сигурността на клетката в зоопарка. Свободата без сигурност е свободата на джунглата!

  Монтана

 • Росица

  Росица Рачева

  Магистър по Социология от СУ”Св. Климент Охридски” и по Клинична психология от НБУ; Msc in Evidence-Based Social Interventions – University of Oxford; Докторант към департамент “Психология”, Институт за изследване на населението и човека, БАН. Клиничен психолог, консултант, терапевт, ръководител програми. Експерт Международни Програми и Проекти – Национален Център по Наркомании. Член на Софийското ръководство на ДСБ.

  Мото: За мен политиката е средство за подобряване качеството на живот на хората.

  Пазарджик

 • Атанас_Атанасов

  Атанас Атанасов

  Ген. Атанас Атанасов е юрист, директор на Национална служба Сигурност в правителството на Иван Костов. Депутат в 40-то Народно събрание.
  Член на Националното ръководство на ДСБ. Общински съветник в град София.

  Мото: Искам подкрепата на избирателите, защото имам смелостта и знам какво полезно мога да направя за тях в парламента, за да стане животът в България по-справедлив.

  Перник

 • Валентин_Павлов

  Валентин Павлов

  Д-р Валентин Павлов e управител на Дентални клиники „ЕО Дент”. Заедно със своя екип създава в Перник първия мобилен зъболекарски кабинет в България. Председател на Български зъболекарски съюз – район Перник 2005 – 2011г. Най-добър лекар по дентална медицина за 2012г. Ръководител на благотворителния проект “По-качествен живот за нашите родители”.
  От 2007г. до момента- общински съветник и председател на ПК „Здравеопазване и социални дейности” – Перник.

  Мото: Познавам кътните зъби на проблемите в здравеопазването!

  Плевен

 • Георги_Караджов

  Георги Караджов

  Георги Караджов е учител по професия. Кмет на община Левски, област Плевен от 2003-2011 г.
  Главен секретар на ДСБ от 2012 г.

  Мото: Десният човек не мечтае. Десният човек работи за мечтите си.

  Пловдив-град

 • Ivan-Kostov-300

  Иван Костов

  Иван Костов е министър-председател на Република България 1997-2001 г. Лидер на Съюза на демократичните сили от 1994 до 2001 г., а от 2004 г. – на Демократи за силна България. Народен представител в 7-то Велико народно събрание и в 36-то, 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание.

  Мото: Няма да позволява синята мечта, която градихме заедно, да бъде обявена за провал!

  Пловдив-област

 • Georgi_Ivanov

  Георги Иванов

  Георги Иванов е адвокат на свободна практика към АК гр. Пловдив. Председател на Общинската организация на БДФ - Пловдив и член на НС на БДФ. Мото: Борба и работа за добруването на българския народ.

  Разград

 • Теодор_Ролев

  Теодор Ролев

  Теодор Ролев е завършил „Икономика на полиграфията“ в Украйна. Собственик на „Разград полиграф“ - една от големите печатници в България. Председател на ДСБ- Разград и общински съветник.

  Мото: Да върнем надеждите на хората!

  Русе

 • Петър_Москов

  Петър Москов

  Д-р Петър Москов е лекар в УМБАЛ „Света Ана” – старши асистент в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Член на Националното ръководство на ДСБ. Общински съветник в София.

  Мото: Ние сме за държава, която гарантира правов ред, здравеопазване и образование на своите граждани.

  Силистра

 • Неделчо_Жейнов

  Неделчо Жейнов

  Неделчо Жейнов е учител по философия, помощник-директор на Езикова гимназия „П. Яворов” град Силистра.
  Председател на ДСБ – Силистра.

  Мото: Работя за вас, за да ни направи истината свободни.

  Сливен

 • Димитър_Сяров

  Димитър Сяров

  Димитър Сяров е адвокат в адвокатска колегия Сливен, работи в сферата на гражданското и търговското право. Член на Националното ръководство на ДСБ.

  Мото: Трудно се вижда надалеч в страшни времена! С правилни стъпки за сигурен път!

  Смолян

 • Zarko_Marinov

  Зарко Маринов

  Зарко Маринов e журналист, основател и издател на вестник "Отзвук" – Смолян. Председател на ДСБ Смолян.

  Мото: Синята идея не е история, а кауза - за свободна, демократична и просперираща България!

  София-град

 • Ivan-Kostov-300

  Иван Костов

  Иван Костов е министър-председател на Република България 1997-2001 г. Лидер на Съюза на демократичните сили от 1994 до 2001 г., а от 2004 г. – на Демократи за силна България. Народен представител в 7-то Велико народно събрание и в 36-то, 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание.

  Мото: Няма да позволява синята мечта, която градихме заедно да бъде обявена за провал!

 • Иван_Иванов

  Иван Иванов

  Иван Иванов е доцент и доктор на техническите науки, преподавател в Техническия университет. Народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. Заместник-председател на ПГ на Синята коалиция в 41-то ОНС. Председател на Инициативния комитет „Не на измамата Белене” на Националния референдум, проведен на 27.01.2013 г.
  Председател на софийската организация на ДСБ.

  Мото: Синята кауза е в сърцата ни. Доказали сме, че в неравни битки сме успявали да защитим националния интерес и сме излизали победители. Ще успеем и сега!

 • Екатерина_Михайлова

  Екатерина Михайлова

  Екатерина Михайлова е юрист, преподавател в НБУ и ПУ "Паисий Хилендарски" по "Парламентаризьм и правова държава в България - теория и практика”.
  Народен представител в 36-то, 37-то, 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. Заместник-председател на 40-то и 41-то Народно събрание.
  Член на Националното ръководство на ДСБ.

  Мото: Държавата трябва да поддържа баланса между сигурност, справедливост и свобода, така че да стимулира развитието.

  София-област

 • Veselin_Zapryanov

  Веселин Запрянов

  Веселин Запрянов e адвокат по професия. Общински съветник втори мандат в град Своге.

  Мото: Държавата се нуждае от компетентно и решително управление!

  Стара Загора

 • Иван_Иванов

  Иван Иванов

  Иван Иванов е доцент и доктор на техническите науки, преподавател в Техническия университет. Народен представител в 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание. Заместник-председател на ПГ на Синята коалиция в 41-то ОНС. Председател на Инициативния комитет „Не на измамата Белене” на Националния референдум, проведен на 27.01.2013 г.
  Председател на софийската организация на ДСБ.

  Мото: Синята кауза е в сърцата ни. Доказали сме, че в неравни битки сме успявали да защитим националния интерес и сме излизали победители. Ще успеем и сега!

  Търговище

 • Христо_Христов_Търговище

  Христо Христов

  Д-р Христо Христов е лекар със специалност вътрешни болести и в момента специализира обща медицина. Работи като общопрактикуващ лекар в Групова практика за първична медицинска помощ „Медика – 9” ООД гр. Търговище.

  Мото: Имай кураж да си разумен!

  Хасково

 • Деница_Сачева

  Деница Сачева

  Деница Сачева е собственик и изпълнителен директор на ПР и рекламна агенция "ИнтелДей Солушънс". В периода 1999-2001 година е началник на кабинета на министъра на здравеопазването. Член е на Борда на Международната асоциация на PR- специалистите (IPRA) и на Европейската асоциация на директорите по комуникации.

  Мото: Вярвам, че политиката е за смелите и умните.

  Ямбол

 • Евгени_Чачев

  Евгени Чачев

  Евгени Чачев е министър на регионалното развитие и благоустройство в правителството на Иван Костов. Депутат в 39 и 40 Народно събрание. Бивш председател e на управителния съвет на Столичната общинска банка.
  Учредител на ДСБ.

  Мото: Знам и мога с опита и волята си да предложа бъдеще на Ямболска област и България и да работя за постигането му.